Támogatott tartalom

Kültéri nappali: több funkció egy térben a szabad levegőn

Vajon mi van akkor, ha egy unalmas és régi teraszban meglátjuk azt a lehetőséget, aminek köszönhetően a teret sokkal otthonosabbá tudjuk tenni? A válasz igen egyszerű, hiszen manapság rengeteg kültéri bútor áll a rendelkezésünkre, amiből válogatni tudunk.

A legjobb esetben szakértő segítségét kérjük és fogadunk egy lakberendezőt, de nyugodtan megoldhatjuk saját kezűleg is az átalakítást. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehet egy terasz többfunkciós!

Kerti ülőgarnitúrával a kényelemért

Gondolta volna, hogy az emberek nagy része tavasztól őszig sokkal több időt töltenek a szabad levegőn, ha van egy hely, ahová kiszabadulhatnak?

Persze egy lakásban ezt igen nehezen lehet megoldani, azonban egy jó méretekkel rendelkező terasz esetében ez nem lehet probléma. A kerti ülőgarnitúrákból akkora a választék, hogy sokszor nem tudjuk eldönteni, melyik lenne a legjobb megoldás.

terasz

Kép forrása: Pexels.com

Mind a színek, mind az anyag, mind a stílus fontos szempont. Elmondható viszont, hogy egy természetes fából vagy rattanból gyártott típus bárhol megállja a helyét. A cél mindig egy hívogató és barátságos élettér kialakítása, ahol nemcsak a család fér el kényelmesen, hanem akár egy nagyobb baráti társaság is.

Valljuk be, hogy mindenki szeret odakint sütögetni, enni, beszélgetni, ehhez pedig elengedhetetlenek ezek a bútorok és kiegészítők.

Kerti asztalok a kinti vacsorához

A másik fontos szempont, hogy legyen egy olyan kültéri asztal, ahol mindenki kényelmesen elfér. Egy kerti műanyag asztal megoldást jelenthet, ha esetleg nincsen fedett rész, az udvaron szeretnénk étkezni. Manapság már ezekből is bőven akad elegáns, stílusos és tartós kivitel, nem kell azonnal a régi típusú, könnyen elszíneződő verziókra gondolni.

terasz

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Daria Nepriakhina 🇺🇦

Emellé nyugodtan jöhet egy kinti pad, ami a kényelmes pihenést teszi lehetővé. Ezeket könnyen áthelyezhetjük A-ból B-be, így az udvar legtöbb részén hasznossá tehetjük. A padok a legtöbb esetben igen sokat dobnak a terasz hangulatán, sokkal otthonosabbá és romantikusabbá varázsolják a kültéri nappalit.

Érdemes előnyben részesíteni a multifunkciós bútorokat, így egy tárolóval ellátott bútor sokkal praktikusabb megoldás, ha nincs hova tenni a székről a párnákat. A kültéri párnák ugyanis igazán mutatós elemei a kinti élettérnek, ugyanis amellett, hogy komfortosabb lesz általuk a kint töltött idő, egy kis színt is csempészhetünk a terasz dekorációjába.

A kerti ülőgarnitúra és a kerti műanyag asztal beszerzésével tehát egy többfunkciós életteret hozhatunk létre a szabad levegőn. Amellett, hogy pihenésre szolgálnak, az asztal körül kényelmesen elfogyaszthatjuk a grillparti maradékát.

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: Kofi Nuamah Barden; Unsplash.com / Szerző: Daria Nepriakhina 🇺🇦; Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.