Támogatott tartalom

Lakást adsz ki rövidtávra? Jobban megéri okosotthon rendszerrel

A rövidtávú lakáskiadást hatékonyan segítheti egy okosotthon rendszer. Ha már benne vagy az Airbnb rendszerben vagy csak fontolgatod, hogy az ingatlanodat turistáknak adod ki, akkor biztos megfordult már a fejedben, hogyan is teheted költséghatékonnyá a rövidtávú lakáskiadást.

Manapság egy sikeres Airbnb működtetése nem csak arról szól, hogy jó minőségű ágyneműt és egy nagylelkű üdvözlő ajándékot adj a vendégeknek, illetve a koronavírus járvány miatt kézfertőtlenítőt készíts ki – hanem arról is, hogy a kiadásra szánt ingatlant a lehető legokosabbá tedd. Egy okosotthon rendszer tervezés gyorsan és célzottan megtérülő beruházás az ingatlanod fejlesztésébe.

Tedd okossá a lakáskiadást!

A hagyományos, kulcsos zárak egyik baja az, hogy törhetők – a másik pedig az, hogy ha odaadjuk a kulcsokat, akkor betörésre sincs szüksége illetékteleneknek. Egyszerűen lemásolják a kulcsokat, eladják és aztán a biztosító se fizet, hiszen kulccsal jutnak be.

Egy okossá tett zár kiküszöböli a kulcs elvesztése, zárba törése vagy lemásolása okozta problémákat – csak azt engedi be, aki rendelkezik a megfelelő azonosító kóddal. Olyan kicsit, mint a hotelek mágneskártyás zára, viszont itt nem kell kártyákkal bajlódni, hiszen az ügyfelek telefonja válik „kártyává”.

A kulcsok átadása sok probléma forrása: bármikor jöhet-mehet, érkezhet-távozhat a vendég, a tulajdonos, vagy az üzemeltető jelenlétét feleslegessé teheti az okos zár. Nyaraló, vagy apartman kiadásakor akár másik városból, vagy országból is vezérelhető a ki- és bejutás.

Az egyik leghatékonyabb biztonsági megoldás az okosotthon rendszer

A technológiai fejlődés mindinkább a kezünkbe helyezi az életünk és környezetünk irányítását. A több száz funkcióval rendelkező, csúcskategóriás okostelefonoktól kezdve a finom ételeket automatikusan elkészítő intelligens konyhai készülékekig sosem volt még ekkora kontroll a mindennapjaink felett.

A rövidtávú lakáskiadásnál éppen ezt a kontrollt lehet növelni a FIBARO egyedülálló Z-Wave okosotthon rendszerével.

Miben segít az okosotthon rendszer az Airbnb lakáskiadásban?

A Z-Wave rendszerrel okossá tett otthonok biztosítják a lehetőséget, hogy a kiadásra szánt ingatlant biztonságossá varázsolhasd, ráadásul az okostelefonodon vagy egy laptopon keresztül könnyedén nyomon követheted, mikor nyitották vagy zárták az ajtókat.

Optimalizálható az energiafelhasználás

Lássuk be, az emberek, a vendégek nem arra fognak elsősorban ügyelni, hogy ne hagyják nyitva az ablakot, ha megy a klíma. A fűtést se fogják lejjebb csavarni maguktól, ha elmennek. Mindez a te számládra megy. Ha szeretnél sokat spórolni úgy, hogy közben a lakás használati élményén nem esik csorba, akkor egy okosrendszerrel mindezt szabályozni tudod. Meglepő, de alig egy év alatt behozza csak az energiafelhasználáson a rendszer az árát.

Fokozott biztonság

Az intelligens otthonok riasztásokat is küldhetnek a számodra, így azonnal értesülhetsz arról, ha betörnek, vagy – megfelelő szenzorok telepítését követően – mérgező gázok (szénmonoxid, széndioxid) kezdenének felgyűlni a lakásban.

A kiömlő vizet is tudod érzékelni, legyen  az csőtörés, vagy csak egy véletlenül nyitva hagyott csap, vagy elromlott mosogatógép. A beázásokat, a felvizesedést, a károkat lehet minimalizálni azzal, ha megfelelő helyre egy olyan érzékelő kerül, amit csak tényleg a  kiömlő víz hoz működésbe. Ha véletlen kifröccsen a kád, attól még nem kell aggódni.

A rövidtávú lakáskiadás automatizálásának kiváló eszközei vannak az okosotthon megoldások között. Hogy épp az adott helyen mi éri meg, mit érdemes beszerelni akár utólag, vezetékek nélkül, azt mindig az adott helyi adottságoktól függ. Egy biztos, a kiadók dolgát nagyban megkönnyíti.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.