Lakberendezés

Lakberendezési ötletek kis lakásokhoz!

Kis tér, sok holmi, ismerős, ugye? Térhiánnyal szinte minden lakásban küzdenek, még a nagyobbakban is előfordul el, hát még akkor, ha valóban kis hely áll a rendelkezésedre. Ilyenkor nagyon leleményesnek kell lenned, hogy a lakásod ne nézzen ki úgy, mint egy raktár, és zsúfoltnak se érezd.

A rend nagyban megkönnyíti a dolgodat, na de hogy is tarts rendet, ha nincs hozzá elég hely, hogy minden holmit elrakhassa a helyére? Természetesen úgy, hogy kihasználsz minden négyzetcentimétert, és okosan választasz bútorokat.

Használd ki a kihasználatlan tereket!

Az egyik legjobb megoldás, ha olyan tereket is kihasználsz, amelyek elsőre kihasználatlannak tűnnek. A konyhában például a mennyezet sokszor kihasználatlan, szabad terület, ide akaszthatsz fel kampókat, erre mehetnek a serpenyők vagy az edények.

Ha van lépcső, akkor a lépcső alatt is rengeteg tér van, érdemes úgy kialakítani, hogy polcokat, szekrényeket építesz be, ezek nagyon sok mindent el tudnak nyelni. A falakat is érdemes bepolcozni, tároló dobozokban gondolkodni, de az is segít, ha jól választasz bútort.

Az emeletes ágy például egy jó megoldás, ha nagy a belmagasság. Ez egyrészt gyerekszobákban is jó módszer arra, hogy helyet találjunk az íróasztalnak, a szekrénynek és az ágynak is.

Létezik fém emeletes ágykeret is, amelynek az aljában nem még egy ágy vagy íróasztal van, hanem szabad tér, ahová kialakíthatsz egy pici nappalit, de akár szekrényekben is gondolkodhatsz.

Ha nem fér be az emeletes ágy, akkor is érdemes úgy kiválasztani a kanapét vagy az ágyat, hogy pakolható legyen, ezzel is sok helyet takaríthatsz meg.

Így nyerj egy kis teret!

A kis lakásokban az is fontos, hogy ne foglaljon el semmi feleslegesen teret. Ilyen lehet például az ajtó, ami a ki és becsukás miatt sok helyet elvesz, ahol akár szekrény és polc is lehetne.

Erre jelent megoldást a harmonika ajtó vagy a tolóajtó. A harmonikaajtótól sokan tartank, mert silánynak tartják, de vannak már minőségi anyagból készült fajták, melyek strapabírók, nem karcolják a padlót, és jól is mutatnak.

Képek forrása: Pexels.com


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.