Lakberendezés

Lakberendezésnél a homlokzatról se feledkezz meg

Legyen szó építkezésről vagy felújításról, a megfelelő lakótér kialakítása nagyon fontos ahhoz, hogy a lakás hívogató, otthonos és komfortos legyen. A lakberendezésnek és belsőépítészetnek pont ez a célja: a lakók igényei alapján formálják a belső teret, a berendezési tárgyaktól, a világításon át, egészen a felhasznált anyagokig.

Bár a professzionális lakberendező szakemberek jól tudják, hogy a homlokzat egy sarkalatos pontja a tökéletes végeredménynek, a laikusok mégis gyakran megfeledkeznek erről. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan választható ki az igényeknek megfelelő homlokzat.

Sokan megfeledkeznek a megfelelő homlokzatról, pedig a lakberendezés fontos része

Ismerős az érzés, amikor egy ízlésesen berendezett lakásban még sincs tökéletes harmónia, azonban nehéz megfogalmazni mi ennek az oka? A válasz gyakran a helytelenül megválasztott burkolatban keresendő. A szakértők gyakran több tucat falburkolati opciót mutatnak a megrendelőnek, mielőtt kiválasztásra kerülnek a végső anyagok.

Ezzel szemben a laikusok rendszerint kisebb figyelmet fordítanak a harmonikusan illeszkedő homlokzat megtalálására. Következzen pár hasznos tanács, ami segíthet a beltéri burkolóanyag kiválasztásában!

Így találd meg a tökéletes homlokzatot

Esztétika szempontok

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő textúra, szín és minta kiválasztása. Nem elegendő az adott homlokzati anyagot izoláltan vizsgálni, fontos, hogy a laktér többi elemének kontextusában válaszd ki a legjobban illeszkedő lehetőséget.

Karbantartás

A homlokzati burkolatok vásárlása előtt érdemes a karbantartási igényeket is figyelembe venni. Érdemes olyan burkolóanyag mellett dönteni, amely könnyen tisztítható és minimális karbantartást igényel.

homlokzatburkolat

Kép forrása: Slate Design

Költség

Az építőanyagárak jelentősen emelkedtek az elmúlt időszakban, így érthető, hogy mindenki szeretné csökkenteni a költségeket a burkolóanyag kiválasztásakor. Nem szabad azonban arról megfeledkezni, hogy a magas minőségű építőanyagok akár évtizedeken át kiszolgálhatják a lakók igényeit. Így a hasznos élettartam nagyon magas lehet.

Környezeti hatás

Célszerű az alacsonyabb ökológiai terhelésű építőanyagok mellett dönteni. Ilyen lehet például az ultravékony táblás homlokzatburkolat, amely kevés anyagfelhasználással készül és szállítása is kisebb karbonlábnyomot generál az alacsony tömeg miatt.

Tartósság

Végül pedig, a homlokzat kiválasztásakor javasolt olyan anyagot keresni, amely hosszú évekig használható. A kőburkolat tartós és impozáns megoldás olyan személyek számára, akik hosszú távra terveznek.

Homlokzatok, amivel nem lehet mellélőni

Ultravékony, esztétikus, könnyen rögzíthető és környezetbarát megoldást keresel? A Slate Design LiteStone kőfurnér valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült, üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony kőburkolat. Az egyedülálló termék műszaki tulajdonságai magukért beszélnek.

  • Méret:
    • 1220×610 mm (standard)
    • 2100×1050 mm
    • 2400×1200 mm
  • Mennyiség függvényében akár egyedi lapméret is rendelhető, csökkentve ezáltal a helyszíni vágást, valamint a keletkező veszteséget.
  • Vastagság: 1,2-3,0 mm
  • Súly: 1,5-3,0 kg/m2

Slate Design: a világ legvékonyabb kőburkolatának hazai forgalmazója

A Slate Design Kft. 2013 óta hivatalos gyártó képviselete az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatoknak. Számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet a cég innovatív termékei.

Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? A Slate Design Kft. folyamatosan megújuló árukészletből akár 2-3 napos határidővel is tudja teljesíteni a megrendeléseket.

A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalat nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja.

A Slate Design Kft. termékei már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.

Képek forrása: Freepik.com; Slate Design

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.