Támogatott tartalom

Lamella falburkolat: milyen előnyei vannak?

A lamella eredeti jelentése szerint vékony lemez vagy lemezes szerkezetű anyag. Már nem csak külföldön, hanem hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a lamella  falburkolat, különösen, hogy nem igényel szaktudást a telepítése, bárki saját maga kivitelezheti a megálmodott design falat.

Egyre több lakberendező és látványtervező illeszti bele a munkájába, főként a mostani szakember hiányos időszakban sok lakásba visz gyors megoldást az ötletekre.

Mi a jellemzője ennek a burkolat fajtának?

Külön öröm, hogy környezettudatos termékről van szó, ugyanis a lamella anyaga 92%-ban újrahasznosított PS műanyagból készül, így tartós és könnyen tisztán tartható. Nagyon esztétikus, kiegészítő elemeivel a legszebb végeredményt nyújtja, többféle színben és négyféle bordázattal kapható.

Amennyiben kifinomult belső tereket szeretnénk létrehozni és fontos, hogy esztétikus legyen, ez a fajta falburkolat kitűnő választás lehet. Minden stílus fajtához alkalmazható a belső terekben nem csak lakásokban, de irodákban, étteremben, kávézóban, hotelben szinte bármilyen jellegű épületben.

A fa lamellák webáruházban is kaphatók, 24 féle színben, így mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló változatot.

Milyen előnyei vannak a lamella falburkolatnak?

  • Könnyen tisztítható kivitelű.
  • Strapabíró anyagból készül, ami biztosítja a hosszú élettartamát.
  • Egyszerűen telepíthető, nem szükséges hozzá szakember.
  • Természetes fa hatású.
  • Remek hangelnyelő, ezért pozitívan hat a helyiség akusztikájára.
  • Könnyű anyagú.

Az MDF-ből készült, fóliázott lamella lécek kiváló falburkolatot hoznak létre, egyedi a megjelenésük, változatos színekben kaphatók, az elrendezések lehetősége szinte végtelen, akár a falra, akár a mennyezetre is rakható.

A lamella falburkolat vizuális, így növelik a térérzetet, jobb akusztikát biztosítanak a helyiségekben. Alkalmas bútorok díszítésére, térelválasztónak, de akár falak építésére is. Felszerelése Soudal T-Rex szerelő ragasztóval történik, mindenki maga is készíthet fali dekorációt néhány dekor lamellából, amitől modern belső tér jön létre.

Az MDF vagy más néven farostlemez, amelyből a lécek készülnek, bármelyik kézi vagy elektromos fűrésszel könnyen vágható, rugalmas anyag. Divatosak és egyre népszerűbbek a lamella profilok a modern belső terekben, akár otthon, akár az irodákban.

Használhatóak térelválasztóként vagy áttört falként is, ekkor azonban szükség van egy összekötő elemre, amelyet két lamella összeforgatása közé kell beragasztani és így egy 275 cm hosszú 2,9 x 8 cm méretű dupla lamella jön létre általa. Ezek az ultrakönnyű panelek strapabíró felülettel, tökéletes kombinációt mutatnak a stílus és a minőség terén.

Összegezve

A lamella lécek MDF anyagból készült, fóliázott, újrahasznosított anyagból készült falburkoló lécek.

Nagyon sok előnyük a könnyen tisztítható, strapabíró, természetes fa hatású, remek hangelnyelő, amelynek a felrakásához nincs szükség szakemberre, saját magunk is kivitelezhetjük a hosszú élettartamú falburkolat felrögzítését a Soudal T-Rex szerelő ragasztóval.

Roppant dizájnos belső teret hozhatunk létre a lamella falburkolat használatával.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.