Támogatott tartalom

Látnivalók, amik bebizonyítják Budapest varázslatosságát

Budapest Magyarország fővárosa, ahol bőven akad látnivaló. Nemcsak múzeumokat csodálhatunk meg, hiszen számtalan történelmi látványosságot nézhetünk, de akadnak termálfürdők, ott az állatkert, amelyek mindegyikét bátran megmutathatjuk külföldi ismerősünknek.

Ebben a cikkben összeállítottunk egy listát azokról a látnivalókról, amelyek bebizonyítják Budapest varázslatosságát.

Mit érdemes megnézni Budapesten, amely bizonyítja, hogy mennyire szép a főváros?

Mindegy, hogy egyedül akarjuk felfedezni a várost, vagy esetleg egy külföldi ismerősünknek szeretnénk azt megmutatni, szinte ugyanaz a válasz: a történelmi látványosságokat! Persze választhatunk utazási irodákat, ahol már budapesti idegenvezetés olaszoknak is szerveznek, ha esetleg arra lenne igény.

A kihagyhatatlan látnivalókat érdemes a Steindl Imre által neogótikus stílusban tervezett Parlamenttel kezdeni, ami az ország legnagyobb épületének számít. Nem mellesleg az UNESCO világörökség része. Innen ellátogathatunk a Hősök terére, amely a főváros egyik szimbóluma.

Az 1896-os millenniumi ünnepségre építették, azóta pedig évente milliók tekintik meg Budapest szívében. A 14 történelmi személyiség szobra mellett ott van a központi oszlop tetején Gábriel arkangyal szobra, ami még az 1990-es párizsi világkiállítás nagydíját is elnyerte.

A Budai Várnegyed

Innen érdemes átmenni a Budai Várnegyedbe, ahol a Halászbástya az egyik legszebb épület. A kilátóteraszról páratlan a panoráma, rengeteg fénykép készül itt, de forgattak már a területen filmeket, sorozatokat, valamint videoklipeket egyaránt.

A Citadellához rövid út vezet, hiszen a Gellért-hegy tetején található, ami nincs messze az előbb említett Halászbástyától. Ez Budapest egyik emblematikus helye. A látvány páratlan, tekintve, hogy mind a Budai vár, mind a Parlament, mind a hidak jól láthatóak.

Ne feledkezzünk el a Lánchídról sem, amely hazánk első állandó hídja volt Buda és Pest között a Duna felett.

Fürdők

Az első és talán a legnépszerűbb a Széchenyi gyógyfürdő, amely nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Termálvize számos panaszra nyújt enyhülést, így akkor is érdemes ellátogatni ide, ha valakinek valamilyen ízületi vagy egyéb betegsége van. A medencékben a mai napig sakkpartikat szoktak tartani a törzsvendégek.

Másik népszerű helyszín a Gellért Gyógyfürdő, amely a szecessziós építészet remeke, a felújítást követően ismét a régi színében tündököl. A gyógyhatású vize mellett igazán kellemes hangulata teszi a turisták kedvencévé. Gyakran látogatnak ide oroszok, németek, olaszok, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni és feltöltődni a rengeteg séta és kirándulás után.

Összegezve: Budapesten bőven akad tehát látnivaló, amelyek bebizonyítják, hogy mennyire szép is a magyar főváros. Érdemes ellátogatni a belvárosba, megnézni a Lánchidat, felmászni a Gellért-hegyre, majd megmártózni egyet a Széchenyi gyógyfürdőben.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.