Kert

Lemez kerítésléc fa helyett? Megéri váltani?

Hiszen a fa olyan jól mutat és van egy klasszikus megjelenése. A természetességével egyetlen anyag sem veheti fel a versenyt, vagy talán a lemez kerítésléc mégis?! Mi van akkor, ha elmarad a minden évben esedékes karbantartás?

A festék-, vagy lakkréteg elkezd repedezni, leperegni. Ha a lazúr feladja, akkor beengedi a nedvességet a fa rostjaiba, szétrepesztve így a kerítésléceket, amik lassan eldeformálódnak, korhadnak, míg végül úrrá lesz rajtuk az enyészet.

Persze senkiről sem feltételezzük, hogy ennyire elhanyagolná a telkét körbevevő fakerítést, de az már mindenkivel előfordult, hogy a háta közepére kívánta a karbantartást vagy éppen a felújítást.

A lemez kerítés nem kényes

Nem kér „enni”, nem „panaszkodik” és könnyű felszerelni. Igen, az anyagából fakadóan valóban strapabíróbb, és a gondozásmentes kivitel is adott. A lemez kerítésléc nem kívánja a rendszeres újrafestést, és egy-egy darabját sem kell majd időnként kicserélnünk.

Az acél trapézlemez kerítéssel nagyjából semmi dolgunk nem lesz a felszerelést követően. A hab a tortán pedig az, hogy öntisztuló kivitelben készül.

Csendesebb kert, nyugodtabb környezet

A fa kerítés és a lemezkerítés hangszigetelési tulajdonságai között is jelentős különbség van. A fa kerítés lécei közötti réseken a hangok könnyen átjuthatnak, míg a lemezkerítés hatékonyabban gátolja a hangok terjedését.

Hangszigetelő tulajdonságai különösen előnyösek olyan helyeken, ahol magas a zajszennyezés. Forgalmas utak mellett, de akár üdülőövezetekben is kiváló szolgálatot tehet nekünk ez a típus.

Stílusos biztonságot teremt

Gátolja a szabad belátást, ezért teljes nyugalomban élvezhetjük az udvaron vagy a kertben töltött időt. Kellően magasra építhető, amit nem lehet csak olyan egyszerűen átugrani. Tehát rengeteg gondot levesz a vállunkról, mellette pedig értékes időt takarít meg nekünk a karbantartás mentes kialakítás.

Az esztétikum sem marad el, mivel a lemez kerítéslécek többféle formában, színben és mintázatban érhető el. Ha pedig még mindig érzelmi szálak kötnek a régi fakerítéshez, akkor a Kéri Bádog kínálatából lehetőségünk nyílik famintázatú változatot választani. A fa erezetét imitáló modellek kellemesen természetes hatást keltenek.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Kert

Comments are closed.