Támogatott tartalom

Lenyűgöző karácsonyi fények

A karácsony közeledtével még inkább vágyódunk a kellemes, lágy fényekre és hangulatvilágításra. A gyerekek már számolgatják hány nap van még Mikulásig, aztán pedig a téli szünetig és végül Karácsonyig.

Az ünnepekre hangolódást segíti, ha a lakásban elhelyezünk olyan dekor elemeket, amelyek megidézik számunkra a meghitt pillanatokat. Nem is kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, néhány apróság is sokat dobhat bármelyik szoba megjelenésén.

Adventi naptár fényfüzérből

Ha már meguntuk a klasszikus adventi naptárt vagy szeretnénk esetleg párunkat is meglepni saját készítésű adventi kalendáriummal, vegyítsük az ajándékozást a dekorálással.

Mire lesz szükségünk?

LED-es fényfüzérre, ragasztószalagra, ami a fényfüzér rögzítéséhez kell, papírtasakokra és persze az apró meglepetésekre.

Lógassuk fel a fényfüzért 3-4 sorban, párhuzamosan egymás alá és rögzítsük gluetaggel vagy celluxszal, esetleg más átlátszó ragasztóval, ami könnyen leszedhető. Számozzuk fel a papírtasakokat 1-24-ig. Ráírhatjuk filccel vagy használhatunk dekor matricát is a számozáshoz.

A tasakokba helyezzük el az apró ajándékokat, de vigyázzunk, hogy tényleg aprók legyenek, különben leszakadhat a füzér. Majd ezután tetszőleges sorrendben akasztgassuk fel a füzérre. Használhatunk ehhez mini csipeszeket vagy a tasak tetejébe fűzött szalaggal is rögzíthetjük a füzérre.

Tipp: ha biztosra akarunk menni, a fényfüzért tekerhetjük akár vékony faágak köré is, így biztosan megtartják az ajándékokat. Nem kell attól félni, hogy a fényfüzér túlmelegszik, a led-es megoldásoknál szerencsére ez már nem fordulhat elő. Az áramszámlát sem fogja az egekig emelni, különösen, ha elemmel működő fényfüzért választunk.

Adventi naptár helyett régi karácsonyi képeket, akár közös családi fotókat is akaszthatunk a fényfüzérre.

Karácsonyi formák LED csíkokból

okos flexibilis fénycső

Kép forrása: Freepik.com

A neoncsövek újra divatjukat élik, persze ma már sokkal energiahatékonyabb és környezetkímélőbb LED világítással érik el a neon-hatást. A stílus kedvelői karácsonykor is megtalálhatják számításaikat a LED csíkok és fénycsövek között.

Léteznek már olyan flexibilis fénycsövek, amelyekből bármilyen formát ki tudunk alakítani. Ráadásul, ha okos verziót választunk még a fényeket is kedvünkre hangolhatjuk. Karácsony után pedig újabb alakzatot készíthetünk a rugalmas fénycsövekből egy teljesen más színvilággal.

Készítsünk egyedi dekorációt az ünnepi asztalra

Az ünnepi asztal éke lehet, ha egy óriási üvegvázát gömb formájú karácsonyfadíszekkel töltünk meg és közé szintén elemmel működő fényfüzért helyezünk. Ízlés kérdése, hogy inkább a letisztultabb vagy a díszesebb vázákat kedveljük.

A gömbök színei is lehetnek egymással harmonizálók, de akár tarkák is. Választhatunk hozzá színes vagy meleg-hideg fényű izzót. A gömbökön és az üvegvázán megcsillanó fények biztos, hogy igazán különleges hangulatot kölcsönöznek majd a karácsonyi ebédnek vagy vacsorának.

Hasonló ünnepi díszítést készíthetünk a lakás többi pontján is. Gömb díszek helyett töltsük meg tobozokkal a vázát úgy, hogy közé helyezzünk led világítást. A tobozok közé szúrhatunk fenyő, magyal vagy egyéb téli bogyós növény ágakat is.

A vázát díszíthetjük karácsonyi szalaggal, az ágakra pedig apró díszeket is akaszthatunk, de hagyhatjuk őket natúran is, ha inkább a letisztult stílust részesítjük előnyben.

Kültéri megoldások

led jégcsap fényfüzér

Kép forrása: Freepik.com

Gyakran láthatunk különböző alakzatú fényfüggönyt vagy jégcsap füzért a ház ereszéről vagy a terasz korlátjáról lógni. Azonban ezek a megoldások már költségesebbek lehetnek, hiszen leginkább áramra csatlakoztatva működnek.

Egyre több azonban az okos megoldás, amivel nem csak az energiapazarlást előzhetjük meg, hiszen távolról egy mobil applikáció segítségével is lehet szabályozni, hanem még az elektromos tűztől is megóvhatnak, ha például okos dugaljat használunk hozzá.

Ha már unjuk a gyári, maximum 3-4 színben elérhető alapbeállításokat, válasszunk okos fényfüggönyöket. Amellett, hogy rengeteg színt be tudunk rajtuk állítani, ha több fényfüzérünk is van, egymáshoz is tudjuk őket hangolni az applikáción keresztül, így nem csak a színeket, hanem akár a világítás fényerejét is megválaszthatjuk, az időzítős kapcsolási lehetőségről már nem is beszélve.

Karácsonyfa izzó

Végre elérkeztünk az ünnepi világítás főszereplőjéhez! Megszámolni sem lehet hány családi karácsonyt döntött már romba a karácsonyfa égősorok meghibásodása. Menjünk inkább biztosra és válasszunk egy megbízható márkát. Szerencsére ezen a téren is bővül a választék évről évre.

Szerencsére messze vannak már a négy dallamot játszó (vagy inkább nyekergő), pislogó-villogó csodák. A smart megoldások a karácsonyfa izzókat sem kerülték el. Nem csak a színeket állíthatjuk kedvünk szerint, hanem az alkalmazásból további fény effekteket is elérhetünk.

Legalább a gyerekek is lekötik magukat, amíg kiválasztják, milyen fényben játsszon aznap a fa. Sőt, ha a kültéri fényeink is „okosak”, akár az összes világításunkat is összehangolhatjuk.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.