Támogatott tartalom

Lézernyomtató otthonra: megéri megvenni?

Amikor az ember nyomtatót vásárolna és elkezd nézelődni, szinte azonnal szemben találja magát azzal a kérdéssel, hogy tintasugaras vagy lézeres printert válasszon. Ami azt illeti, mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, azonban a döntés viszonylag egyszerű, ha ezeket megismerjük. A felhasználói szokások ugyanis elég egyértelműen segítenek eldönteni, hogy melyik megoldás éri meg jobban.

A lézernyomtató nem csak irodába való!

Sok háztartásban azért választják a tintasugaras nyomtatókat, mert a lézernyomtatók ára magasabb, és azt gondolják, csak annak éri meg megvásárolni, aki napi szinten sokat nyomtat. Aki ritkábban, annak elég a tintasugaras, úgysem fogy ki gyakran a patron.

Nos, ki talán nem fogy, de ha sok idő telik el 2 használat között, beszárad, ez pedig innentől kezdve használhatatlan lesz. Nincs rosszabb annál, mint mikor az ember nyomtatna, de nem tud, mert a tinta már használhatatlan. Lehet, hogy a lézernyomtató ára magasabb, de például egy Epson toner biztosan nem fog beszáradni, a festékkazetta ugyanis ilyet nem tud.

Tartós beruházás

Egy háztartásban is megéri a lézernyomtatót választani, ugyanis a tonereket tényleg kifogyásig lehet használni, az pedig lényegesen ritkábban fordul elő, mint a tintapatronok esetében.

Ha tényleg csak alkalmanként nyomtatunk, a nyomtató talán lassabban hozza vissza az árát, de nem fognak olyan bosszúságok érni, mint a beszáradt patron. Egy Samsung nyomtató, hozzá pedig egy Samsung toner sokáig kiszolgálhatja az igényeidet.

Természetesen azonban olyan helyzet is akad, amikor mégis jó választás a tintasugaras nyomtató: ha olcsó megoldásra törekszel, és rendszeresen nyomtatsz, de keveset, akkor ez lesz az ideális nyomtató.

Vásárolhatsz olyan típust, ami kifejezetten spórol a tintával, de hogy még jobban lefaragd a költségeket, nem muszáj eredeti patront használnod: a kompatibilis verziókkal ugyanúgy tudsz nyomtatni, ám az áruk kedvezőbb! Ez is egy remek módszer arra, hogy alacsonyabb költségekkel üzemeltesd a nyomtatódat.

Bármelyik típust választod is, érdemes alaposan megfontolni a döntést, és racionális indokok alapján dönteni. Kulcskérdés, hogy mennyit nyomtatsz, milyen sűrűn, és elérhető-e kompatibilis patron vagy toner az eredeti mellett.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: pio3


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.