Támogatott tartalom

Linképítéssel nyerjük el a Google barátságát

Egy jól felépített céges honlap rengeteg előnnyel jár. Elvégre a potenciális ügyfeleink, vásárlóink itt érhetnek el minket és itt tekinthetik meg a szolgáltatásainkat, termékeinket. Feltéve, ha a Google előkelő helyen szerepelteti a weblapunkat, ami egyáltalán nem biztos.

A rangsorolás során több tényezőt is figyelembe vesz. Ha a paraméterek szerint jól teljesítünk, akkor a keresőmotor előre sorol minket. Ha viszont nem teszünk eleget a kritériumoknak, valahol hátul fogunk kullogni. A linképítés remek megoldás arra, hogy a Google kedvére tegyünk.

Milyenek a jó linkek?

A linképítés az egyik leggyakoribb szolgáltatás, amit a cégek igénybe vesznek. A cégvezetőknek rendkívül fontos, hogy a versenytársaik előtt szerepeljenek a találati listában. Link és link között azonban óriási különbségek lehetnek. Az eltérések a hatékonyságban keresendők.

Ha a link nem felel meg bizonyos követelményeknek, a Google nem veszi figyelembe rangsoroláskor. Először is nem mindegy, hogy milyen minősítésű weboldalra kerül. Vannak erős és vannak gyenge oldalak. Ezt egy skálaként érdemes elképzelni, a weblap erősséget pedig sajátos értékrendszerben méri a kereső.

Nemcsak az oldal számít, hanem a tartalom is, amiben szerepel a link. Mennyire passzol a link a tartalomhoz? A szöveg tartalmaz az olvasónak hasznos információkat? Könnyen olvasható? Ezek mind-mind fontos adatok a linképítésben.

Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás egy széles körű tudomány. Célja, hogy a weblapokat előkelő helyre juttassa a Google-ban. Erre pedig azért van szükség, mert a találati listában szerzett jó hely aranyat ér.

A segítségével organikusan tudunk látogatókat szerezni, ami azt jelenti, hogy nem kell fizetett hirdetésekre költenünk. Bár az első helyen mindig a hirdetések szerepelnek, azok nem mindig generálnak kattintást.

Egyrészt, mert nem feltétlenül relevánsak. Másrészt pedig, mert nem keltenek bizalmat. A keresőoptimalizálást más néven SEO-nak hívjuk és többek között a linképítés és a szövegírás is beletartozik.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.