Élet-Stílus

Mi a home staging titka?

Az talán mindenki számára egyértelmű, hogy ha eladni vagy kiadni szeretnénk a lakásunkat, akkor mielőtt meghirdetnénk, kitakarítjuk, rendet teszünk, és a legszebb oldalát igyekszünk megmutatni. Azonban ez még lehet, hogy kevés, ha igazán gyorsan és költséghatékonyan akarjuk megtalálni a lakás új bérlőjét vagy tulajdonosát.

Kezdjük az elején: mi is a home staging?

home staging az ingatlan eladásra vagy kiadásra való felkészítését jelenti. Egyre többen vannak, akik ezzel foglalkoznak, és például a teljes körű ingatlankezelés részeként is kínálják ezt a szolgáltatást.

Ha röviden szeretnénk összefoglalni, mit is takar, akkor tulajdonképpen annyi, hogy a lakást legszebb fényében tüntetjük fel. Többek között kisebb javítási, felújítási munkákat, szükség szerint a bútorok átrendezését, felújítását, dekorálást foglalja magában.

A home staging részeként lekerülnek a családi fotók a falról, és a kedvenc házi papucsokat is a szekrény mélyére űzik, de a konyhában sincsenek elől a mindennapos használatban lévő eszközök. Egy otthonos, de személytelenebb ingatlant alakítanak ki.

Tény ugyanis, hogy az emberek nagyon kicsi százaléka képes elvonatkoztatni a képen látott tárgyaktól, és odaképzelni a fotóit, dísztárgyait vagy akár saját magát egy nappaliba. Így sokkal könnyebb a személyes tárgyaktól mentes, letisztult lakásba beleképzelni magát a potenciális vevőnek, bérlőnek.

home staging

Kép forrása: Canva.com

Az is igaz, hogy ha már a képek alapján az látszik, hogy az egyik sarokban volt egy beázás, amit javítnai kell, vagy piszkos a kilincs mellett a fal, akkor ezek bizony elvihetik a fókuszt a szépen karbantartott részekről. Ezután nem az új álomotthonát látja majd, hanem egy felújításra váró pénznyelőt.

Így a home stagingnek az is része, hogy ezeket a foltokat javítják, és szükség esetén új színt vagy tapétát is kap egy-egy felület, ami előnyösebb az adott helyiségben. Ezektől például tágasabbnak vagy otthonosabbnak érződik már a képeken is.

Ezután még egy-két stílusos díszpárna, ágysál, gyertyatartó és a végén szinte egy új lakásban találjuk magunkat. Ha minden a helyére került, akkor profi fotóssal készülnek el a hirdetéshez szánt képek.

Milyen előnyökkel jár a home staging?

Egy home stager szakember sokkal gyorsabban átlátja, mire lehet szükség ahhoz, hogy könnyen eladhatóvá tegyen egy lakást, arról nem is beszélve, hogy gyakran még magasabb áron is kelnek el a szépen felkészített ingatlanok.

Így nem csak időt és energiát spórolhatunk, de maximalizálhatjuk az ingatlan értékét, és elképzelhető, hogy magasabb bevételre is szert tehetünk egy kisebb mértékű beruházásért cserébe.

Képek forrása: Canva.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.