Élet-Stílus

Mi az a kaboson és mire van szükséged hozzá?

A kabosonok elképesztően különleges kövek, amely elnevezés magára a nem mindennapi csiszolási technikára vonatkozik. Segítségével csoda szép magálok, karkötők, de akár egyéb dekorációs elemek is készülhetnek. Hiszen a kabosonok megjelenésükkel mindent képesek feldobni és még különlegesebbé tenni.

Mit is takar a kaboson kifejezés?

A kabonos (vagy cabochon) egy csiszolási eljárás, amely azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy nem átlátszó, valamint szerves eredetű drágaköveket políroznak fel domború hátú formára és magas fényűre.

Ugyanis ezek a kőtípusok ezáltal még nagyobb esztétikai élményt nyújtanak, ráadásul mindezek nyomán még az élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik.

Értékességüket viszont nem csupán ez a nem mindennapi csiszolási technika adja. A kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások, valamint saját színük és felületi fényjátékuk elképesztően egyedivé tesznek minden egyes darabot.

Kaboson alapok

kaboson alap

Kép forrása: Gyongyekszerbolt.hu

Ahhoz, hogy ékszer készülhessen ezekből a nem mindennapi kabosonokból, alapokra is szükség lesz, amely terén szintén igen gazdag a választék. Létezik bronz, antik és, ezüstös típus is.

Sőt, léteznek olyan alapok is, amelyeken különböző minták is helyet kaptak, ezáltal akár egy pillangót is viselhetünk a nyakunkban a gyönyörű kő mellett. Az összekötő alapok esetében pedig mindkét oldalon található csatlakozási lehetőség, vagyis nyakláncba vagy karkötőbe építve is alkalmazható.

Kaboson üveglencsék

Szintén nagyon különlegesen a kaboson csiszolással készített üveglencsék is, amelyek nem csak gyönyörűek, de a kreatív fantáziának is teret engednek. Hiszen egy ilyen áttetsző lencse mögé gyakorlatilag bármit el lehet rejteni, ami egyedivé teszi a megjelenését.

Alatta gyönyörűen mutat egy fénykép, de akár egy dekorpapír vagy egy szalvéta részlete is felhasználható hozzá. Ezáltal pedig egyedi medálok, ékszerek vagy éppen dekorációs elemek álmodhatók meg és hívhatók életre.

Kaboson tekla üveggyöngyök

üvegkaboson

Kép forrása: Gyongyekszerbolt.hu

Ezek az üveg alapanyagból készült, elképesztően különleges, sima, ragasztható hátsó felületű gyöngyök nem véletlenül igen népszerűen az ékszerkedvelők körében. Az igazgyöngy imitáció (tekla) front felület ugyanis nagyon egyedivé teszi a karkötőket nyakláncokat és fülbevalókat egyaránt.

Vagyis akár apró medálként, akár beszúrós fülbevalóként is használható, sőt esetleg gyűrűt lehet a segítségével díszíteni vele. Nagy előnye a tekla kabosonoknak, hogy nagyon könnyűek, így légies ékszerek is megálmodhatók a segítségével. Pont emiatt a fülbevalókhoz különösen ajánlott a használatuk.

Ékszerekhez és dekorációs elemekhez

A különböző alapok felhasználásával bármely ékszernek remek kiegészítői lehetnek a kabosonok. Készíthető a segítségével medál, belekombinálható egy karkötőbe, de díszítheti adott esetben egy pár fülbevaló végét is. Ezáltal akár komplett szettek is megálmodhatók, legyen szó akár hétköznapi vagy alkalmi ruházatról.

Minden egyes öltözékhez hozzá tesznek egy kicsit, feltéve ezzel a pontot arra a bizonyos i-re. Emellett illeszthetők például egyedi képkeretek szélére, de egyéb dekorációs célra is felhasználható.

A fentiek alapján látható, hogy elképesztően különleges megoldásról van szó, a kabosonok pedig éppen ezért csodálatos alapanyagok lehetnek mindenféle kreatív alkotáshoz. A felhasználásukkal készült egyedi ékszereken pedig garantáltan mindenkinek megakad majd a szeme. Ráadásul teljesen biztos, hogy nem fog szembe jönni az utcán sehol ugyanaz a típus.

Ha szeretnél mindent egy helyről beszerezni és széles választékból válogatni, akkor a Gyöngyékszerbolt webáruház kaboson kínálatában érdemes szétnézni.

Képek forrása: Gyongyekszerbolt.hu; Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.