Támogatott tartalom

Mi legyen a szerszámosládában?

Érdemes alaposan átgondolni néhány alap szempont szerint. Hol kívánjuk használni őket? Milyen gyakran lesz rájuk szükségünk? Milyen célra tartjuk a szerszámokat? Ha ezekre a kérdésekre egyértelműen tudjuk a választ akkor nem lesz gondunk a szerszámosláda tartalmának összeállításával.

Szükséges-e egyáltalán láda?

Természetesen nem elengedhetetlen. Van, aki papírdobozban, nejlontáskában tárolja szerszámait. Ezek hátránya, hogy nincs lehetőség rendszerezni, rendezetten tárolni bármit bennük. Ömlesztett halomban mindig keresgélnünk kell.

Ha már sok szerszámunk van akkor bizony körülményes kikeresni egy-egy darabot. Azonban a legtöbb szakember szereti a rendet és fontosnak tartja, hogy ne keveredjenek el eszközeik ezért egy megfelelő szerszámosláda elengedhetetlen lesz a számára.

A szerszámok használatának gyakorisága

Más eszközöket érdemes beszereznünk, ha otthoni körülmények között egy-egy szerelés megoldása a cél. Megint másokat, ha esetleg a garázsba is használnánk őket járműveinkhez. Tapasztalatból tudhatjuk, hogy milyen helyzetekben szokott szükségünk lenni valamilyen szerszámra.

Meghúzni egy csavart, beütni egy szeget? Inkább hobbi barkácsolók vagyunk? Mert akkor valószínűleg komolyabb mennyiségre lesz szükségünk, és lényeges lehet, hogy magasabb minőségű – ezáltal drágább – felszerelést válasszunk.

Milyen alapvető szerszámokat tartalmazzon a láda?

 • Kalapács

Minden háztartásban előfordul, hogy kalapálni kell valamit. Egy kiálló szeg, szétcsúszó székláb, vagy ha éppen szereztünk egy fél szatyor diót – legyen mivel ráütni.

 • Cserélhető végű csavarhúzó

Biztosan lesz egy lelazult szekrény ajtónk, vagy izzócsere egy csavarozott lámpabúra alatt.

 • Állítható villáskulcs

Ágyak, asztalok, egyéb bútorok sok esetben szögletes csavarokkal vannak szerelve. Gyors javításához nagy hasznát vesszük.

 • Kombinált fogó

Nem csak csavarokat tudunk tekerni vele, de sokszor csak összeszorításhoz vagy szeg kihúzásához is tudjuk használni.

 • Mérőszalag

Szinte mindig van mérni valónk. Biztosan befér e az új bútor? Milyen magasan legyen a kép a falon? A mérőszalagért viszonylag gyakran nyúlunk.

 • Vízmérték

Még egy új mosógép üzembe helyezésénél is jól jöhet.

 • Villáskulcs készlet

Az állítható villáskulcsoknál kényelmesebben és hatékonyabban tudjuk alkalmazni őket. Sok esetben előfordul, hogy egy időben többet is kell használnunk.

 • Csavarhúzó készlet

Fej kiképzés, hossz, markolat. Különféle darabokat egyesével is összeválogatható igényeinknek megfelelően.

 • Imbuszkulcs készlet

Modern háztartásokban egyre több helyen találkozunk imbusz csavar fejekkel. Akár csak egy lötyögő kilincset akarunk meghúzni, vagy netán egy szervízajtót szeretnénk kinyitni hasznos lehet.

 • Csőkulcs készlet

Aki cserélt már csaptelepet, az tudja, hogy nem különösebb mutatvány. De csőkulcs hiányában nem ússzuk meg a vízvezeték szerelő hívását.

 • Szigetelő szalag

Nem csak elektromos szerelésekhez, de gyors rögzítésekhez is jól jöhet.

 • Kés

Legyen az svájci bicska vagy „snitzer”, jelentős szerepet kaphat szerszámosládánkban. Mert bármit kell vágnunk, darabolnunk, nem kell a konyhai késeinket amortizálni.

 • Kézifűrész

Csövek, lécek, deszkák méretre vágása gyorsan megoldható vele.

 • Akkumulátoros csavarhúzó

Gyakorlottabb barkácsolók kedvelt gépe. Gyors és egyszerű a használata sok fúrás és csavarozási feladatot könnyít meg használójának.

Az idő múlásával megtapasztaljuk, hogy milyen szerszámokra van szükségünk. Azoknak a szerszámoknak a beszerzését viszont nem érdemes halogatnunk, mert sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Ha szeretnéd felfrissíteni a szerszámkészletedet, és minőségi szerszámokat vásárolnál, látogass el a szerszámok webáruház weboldalára!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.