Támogatott tartalom

Miben menjek a szilveszteri összejövetelre?

Közeleg a szilveszter, amikor az óév búcsúztatása és az új évvel kapcsolatos vágyak és remények mind-mind részei ennek az izgalmas éjszakának.

Akadnak, akik a zsúfolásig telt utcákon, hangosan ünnepelnek, mások pedig inkább a csendesebb összejöveteleket kedvelik és egy színházi műsorral vagy gyertyafényes vacsora mellett búcsúztatják az óévet.

Akár egy buli, egy kellemes baráti összejövetel vagy egy elegáns vacsora mellett döntünk a szilveszter remek lehetőséget kínál arra, hogy valami igazán különlegeset viseljünk.

Tekintve a változatos helyszíneket és az esti rendezvények sokféleségét, az öltözködésben is többféle stílust kell számba venni. Míg a hölgyek esetében a szilveszteri ruha sokszor a csillogásról és a flitterekről szól, addig az urak esetében inkább a kiegészítőkre érdemes helyezni a hangsúlyt.

Mutatjuk, hogyan érdemes készülni az idei év utolsó éjszakájára.

Szilveszteri ruhaválasztás 5 szempontja

A férfiak szilveszteri öltözködése is lehet változatos és izgalmas, miközben tükrözi az egyéni stílust és az alkalomhoz illő eleganciát vagy épp lezserséget. Ha az alábbi pontokat szem előtt tartjuk, biztosan sikerül feldobni a megjelenésünket:

1. Stílusosan lezseren

Ha szórakozóhelyre megyünk vagy lazább házibulira készülünk, a stílusos lezser öltözet jó választás lehet. Egy elegánsabb nadrág, hosszú ujjú inggel kombinálva – utóbbi akár mintás vagy élénk színű is lehet – megfelelő választás az alkalomra.

Ha lazítani szeretnénk a megjelenést, hajtsuk vissza az ing ujját. Egy zakóval kiegészítve pedig máris elegánsabbá tettük a megjelenésünket.

férfi zakó alkalomra

Kép forrása: IStockPhoto.com

2. Elegancia és tradíció

Szilveszteri bál, esetleg színház? A klasszikus fekete zakó párosítása fehér inggel mindig megállja a helyét. Válasszunk selyem hajtókásat vagy egy sötétkék, esetleg sötétzöld bársony zakót, hogy különlegesebbé tegyük a megjelenésünket. A csokornyakkendő pedig csak emeli az összképet, különösen, ha exkluzív helyszínen üdvözöljük az új évet.

3. Kiegészítők szerepe

Egy stílusos karóra nemcsak az idő múlását mutatja, hanem kifejezi egy férfi ízlését és stílusát is. Szilveszter este az elegánsabb darabok kerüljenek előtérbe, a szilikon pántos órákat hagyjuk inkább otthon! Egy szép bőr- vagy acél szíjas óra hozzájárul a kifinomult megjelenéshez.

Az öv is fontos elem: ne csak praktikus legyen, hanem karakteres és jól passzoljon az öltözékhez. Ha pedig elegáns helyre megyünk a mandzsettagomb, nyakkendőtű adhat hozzá a megjelenéshez.

4. A részletek összhangja

Bármi legyen is az alkalom, fontos az öltözék és a kényelem összehangolása. Legyen összhangban az óra, az öv és még a mandzsettagombnak is illeszkedni kell az öltözékhez és az alkalomhoz. A kevesebb, néha több elve ezen az estén is érvényes. Bőven elég egy hangsúlyos, statement darab, amelyet választhatunk a kiegészítők közül is.

5. Kényelem és elegancia

A kényelem és az elegancia nem zárja ki egymást. Fontos, hogy ne feszengjünk! Az alkalomhoz passzoló öltözék ne csak vonzó, de kényelmes is legyen, hogy az éjszaka folyamán maximálisan élvezhessük az ünneplést.

Hol, mit viseljünk Szilveszterkor?

Tematikus buli, házibuli

Ne féljünk kreatívak lenni, ha tematikus buliról van szó! Ha mégis a szolid, visszafogott megjelenést választjuk, akkor kiegészítőnek válasszunk valamit a buli témájához illeszkedően. Egy ikonikus szemüveg? Esetleg hajviselet? Vagy egy Elvis-es csillámos zakó?

Alap öltözéknek maradhat a farmer és egy ing kombinációja. A farmer legyen inkább egyszerű szabású, mintsem a szaggatott verzió. Kivéve persze, ha a téma megkívánja.

Az ing színe lehet semleges fehér vagy világoskék, de ha bevállalósak vagyunk, akkor válasszuk a bohém mintákat és az élénk színeket.

Városban, a szabad ég alatt

laza férfi pulóver

Kép forrása: Getty Images

Az utcák zsúfolásig vannak ilyenkor emberekkel. Sok nagyvárosban tömegek gyűlnek össze az ikonikus tereken vagy a hidakon, hogy együtt köszöntsék az Újévet. Ha a szabad ég alatt ünneplünk, figyeljünk az időjárásra.

Az alkohol hatására kevésbé érezhetjük a hideget, de öltözzünk melegen és rétegesen. A kabát alá jól jön ilyenkor egy kapucnis pulóver vagy egy kasmír pulóver.

Aláöltözőként pedig viselhetünk hosszú ujjú pólót. Vegyünk fel meleg és kényelmes téli cipőt, valószínűleg sokat fogunk ácsorogni vagy sétálni aznap este.

Éjféli kaszinó

Számos helyen hagyomány a szerencsejáték is ezen az éjszakán. Különlegessé tehetjük az estét, ha kaszinóban ünnepeljük az év utolsó napját, egy elegáns vacsorával összekötve. Ez az a hely, ahol az elegancia és a stílus összetalálkozik a szerencsejáték izgalmas világával.

Egy klasszikus, jól szabott öltöny mindig jó választás. A sötét színek, mint a fekete, szén szürke vagy sötétkék mindig elegáns választásnak számítanak. Fontos azonban tájékozódni az adott kaszinó öltözködési etikettjéről, mivel igencsak eltérőek lehetnek.

Nem mindegy, hogy James Bond-ként vagy a Másnaposok Alan-jeként jelenünk meg.

Képek forrása: Getty Images; IStockPhoto.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.