Támogatott tartalom

Miért érdemes a kombi puffertartály mellett dönteni?

Hiába alkalmazzuk a legjobb, legmodernebb szigetelési megoldásokat, fűteni minden télen kell. A kérdés már csak az, hogy ezt milyen hatékonysággal tesszük. Szerencsére a rendelkezésünkre áll a kombi puffertartály, amennyiben vegyestüzelésű fűtést alkalmazunk.

Mi az előnye, hogyha beépítünk egy kombi puffertartályt? Valóban szükség van rá, vagy csak egy plusz kiegészítő, ami felesleges kiadásnak számít?

Okos megoldás a kombi puffertartály

A vegyestüzelésű rendszerek hatásfoka kiemelkedő, mondhatni túl magas. Miért nem okozott ez eddig gondot? Főként azért, mert korábban sokkal olcsóbb volt a szilárd tüzelőanyag, azt használt mindenki, és csak nagyon keveseket érdekelt a környezettudatos életmód. Jól megpakoltuk a cserépkályhát vagy vegyestüzelésű kazánt, aztán hadd szóljon.

Mehetett, ami a csövön, azaz a kéményen kifért. A kombi puffertartály viszont elraktározza az extra hőenergiát, mivel a kazán és a fűtőrendszer között foglal helyet. Ezen kívül említésre méltó még azon előnye is, hogy a segítségével egy zárt rendszer hozható lére.

Továbbá a fűtőtestek sem fognak kihűlni reggelre, ha leégett a fűtőanyag a kazánban, mivel a tartály tovább tárolja a hőt.

Kifinomultabb és gazdaságosabb megoldás a melegvíz hőszivattyú

A hőszivattyús rendszer egyre népszerűbbnek számít, mivel a technológia fejlődésével egyidejűleg a telepítése is egyszerűbbé vált. Alkalmas hűtésre és fűtésre, illetve bizonyos modellek használati meleg víz előállítására is képesek.

Többféle változat közül választható ki az adott körülményekhez mérten ideális modell. A leginkább elterjedt a geometrikus hőszivattyú, amely a talaj hőjét hasznosítja, de létezik víz-víz, illetve levegő-víz hőszivattyú is, attól függően, hogy milyen közegből kívánjuk kinyerni a hőenergiát. Ez az egyik legjobb rendszer, ha felületfűtést kívánunk alkalmazni az épületben.

A melegvíz hőszivattyú a levegőt használja fel a meleg víz előállításához. Ez a változat csupán a zuhanyok és csapok használatához képes melegvizet biztosítani. A modern hőtárolójának hála nem kell tartani a korokozók elszaporodásától sem.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.