Támogatott tartalom

Miért érdemes neked is napelemes kerti lámpát beszerezni?

Helyesebben fogalmazva: napelemes kerti lámpákat… Ezek a világítástechnikai eszközök ugyanis nélkülözhetetlen tartozékai lesznek a kertednek, udvarodnak. Miért? Mert anélkül biztosítanak fényt, hogy fizetned kellene érte.

A választék széles körű napelemes kerti lámpából is

Az Alkonylámpa webáruházban napelemes kerti lámpák sokasága várja, hogy a te területeden “teljesítsenek szolgálatot”. Lekörözhetetlen előnyük a vezetékes, kerti világítóeszközökkel szemben, hogy a működtetésük során nem keletkezik semmiféle fizetési kötelezettséged.

Csupán csak a kezdeti beszerzési árukat kell kifizetned, a többiről a napfény és a lámpát jellemző technológia gondoskodik. A képlet egyszerű: a nap energiája napközben az akkumulátorban eltárolódik, majd éjjel hasznosul és költségmentes világítást biztosít.

Milyen elven működnek ezek az eszközök?

Ezek a költséghatékony fényforrások nem az elektromos áramot fogyasztják működésük során, hanem azt az energiát hasznosítják, amit a nap energiájából nyernek. Miként lehetséges ez? A kérdésre a választ a napelemes lámpák szerkezetében találhatjuk meg.

Az eszközökben ugyanis egy olyan speciális akkumulátor van, ami összegyűjti a fotovoltaikus hatás során keletkező energiát. Ezt az energiát az a napelem hozza létre, ami felel a napfény árammá történő átalakításáért.

A lámpákon elhelyezett paneleket kristályos szilíciummal és más vegyi anyagokkal vonták be. Ennek az egyes rétegei különböző töltöttséggel rendelkeznek: vannak pozitív töltöttségű terek és negatív töltöttségű elektronok.

Ha a napelemet fény éri, akkor a feltöltődött elektronok bejutnak a pozitív töltöttségű terekbe, azaz elektromos áram keletkezik, majd a vezetékeken át a napelemből az akkumulátorba jut.

A leglényegesebb feladat: a napelemeket olyan területen helyezd el, ahol elég fény éri

A napelemes kerti fényforrások csak akkor fognak jól működni, ha a szolár paneleket elég napfény éri. Így nagyon nagy jelentősége van annak, hogy azok milyen helyeken lesznek felszerelve, elhelyezve.

Ha valami beárnyékolja, akkor nem lesz optimális a teljesítményük, nem tud megfelelő mennyiségű energia termelődni. Emiatt soha ne helyezd el őket olyan helyeken, ahol a közeli bokrok, fák vagy maga az épület takarhatja a napfényt.

Télen a működésükben okozhat némi fennakadásokat az évszakra jellemző fényhiány, illetve az, ha a napelemek tetejére hó rakódik, esetleg jéggé fagy a pára vagy a víz. Ilyenkor átmenetileg vissza lehet térni a megszokott vezetékes kültéri világítási megoldásokra.

Miért válassz ilyen termékeket a kertedbe, udvarodba?

Erre számos indok felsorakoztatható:

  • Nem kell horribilis összegeket költened a villamos energiára.
  • Gyorsan és egyszerűen telepítheted őket, nem kell szakembert hívni hozzá.
  • Változatos területeken felhasználhatóak: hasznosak lehetnek a kapubejáróban, a garázsnál, a kertedben, a grillezőnél – a sor folytatható az igényeid szerint.

Szerezz be te is ilyen energiahatékony, fenntartható eszközöket!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.