Támogatott tartalom

Miért használjunk öblítőt?

Te is szereted a friss, illatos ruhákat? Akkor bizonyára nem mondasz le arról, hogy öblítőt is tégy a mosáshoz – ezzel ugyanis igazán puhák és jó illatúak lesznek a felsőid. Bár egyre több hírt olvasni arról, hogy e mosószerek használata felesleges, azonban mi nem így gondoljuk.

A gyártók kínálatát megnézve te is láthatod, hogy a termékválaszték hatalmas, igenis van létjogosultsága az öblítőknek. Olyannyira, hogy ha a Pepita.hu oldaláról rendelsz mosógépet, akkor amellé fel is ajánlják, hogy egyúttal mosógélt és öblítőt is tégy a kosárba. A kettőt ugyanis együtt érdemes használni.

Mire jó az öblítő?

A legfőbb szerepe a szernek abban van, hogy illatossá tegye a ruhákat. Szerencsére nagyon sokféle kivitelben kapható ez a termék, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Íme, a legközkedveltebbek:

  • citrus
  • gyümölcsillat
  • óceán
  • mandula
  • levendula
  • rózsa
  • cseresznyevirág
  • friss tavaszi szellő

De a Pepita.hu oldalán kaphatók igen különleges változatok is. Lehet rendelni innen például Aloe vera, bergamot, borostyán, pézsma, sőt még szantálfa illatú öblítőt is.

Amikor felveszünk egy frissen mosott ruhát, jóleső érzéssel tölt el minket, ha érezzük rajta a kedvenc illatunkat, amely akár az egyéniségünket is kifejezheti. Érdemes lehet valami különlegesebb fajtát választani, és hidd el, emlékezni fognak rád.

Ha nem mersz kockáztatni, akkor az otthoni textileken – lepedő, ágynemű, konyharuha – próbáld ki először az illatot, ha pedig megtetszik, bátran használd a felsők, szoknyák esetében is!

Puhaságot is ad a textileknek az öblítő

A másik nagy előnye e koncentrátumoknak, hogy puhává teszik a ruhát. Nem egy esetben alkalmazzák őket épp ezért a szépségszalonokban is, hogy a törölközők, kendők tapintása is kellemes legyen.

Sokan állítják, hogy az öblítő használatával csökken a frottír és a pamut nedvszívó képessége, ami igaz, de nem oly mértékben jelentkezik a probléma, hogy emiatt mellőzzük az öblítőt. Speciális sportruházatok esetében azonban érdemes megfontolni, adagoljunk-e a mosáshoz ilyen szert, esetleg más megoldást keressünk. Az textilillatosítókkal például a frissesség érzését ugyanúgy megkapjuk.

A műszálas ruháknál használjuk bátran!

Az öblítő a műszálas pulcsik, felsők esetében igazi áldás, használjuk bátran! A szer ugyanis képes csökkenteni az ilyen anyagú ruhák elektrosztatikus töltöttségét. Ha egy póló az anyaga miatt hozzáragad a testünkhöz, akkor több szennyeződés is kerül rá, ezek eltávolításában nemcsak a mosószerek, hanem az öblítők is szerepet játszanak.

Mi a helyzet a babaruhákkal?

A babaruhák mosásánál is nyugodtan lehet öblítőt használni, azonban arra figyelj, hogy ez speciális változatú, bőrbarát, hipoallergén legyen. A kicsik bőre rendkívül érzékeny, alaposan fontold meg tehát, hogy mit öntesz a gépbe.

Az illatmentes öblítők azoknál is alkalmazhatók, akik érzékenyebbek bizonyos szagokra. A családtagok ruháihoz eltérő márkájú, illatú terméket is vásárolhatsz: a Pepita.hu marketplace kínálatában nagyon könnyen megtalálod a megfelelőt.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.