Támogatott tartalom

Miért olyan fontos az ergonomikus irodai szék?

Ahogyan azt mindannyian tudjuk, az ülőmunka jelentős terhelést jelent testünknek. Emiatt is olyan fontos a megfelelő testtartás, a rendszeres szünet, valamint testünk és izmaink átmozgatása a szünetek alatt.

Mindezek mellett van azonban még egy tényező, amellyel nagymértékben tudod a negatív hatásokat minimalizálni, ez pedig a megfelelő irodai szék kiválasztása.

De mit is jelent az ergonomikus kialakítás és hogyan válasszuk ki a megfelelő darabot?

Mit jelent az ergonomikus kialakítás?

Az ergonomikus irodai székek abban különböznek a hagyományos székektől, hogy teljesen személyre szabhatók. Az egyéni igényekre szabható funkciók közé tartoznak az alábbiak:

  • állítható háttámla,
  • állítható magasság,
  • állítható kartámasz.

https://www.liftor.hu/irodai-szek/ oldalán a fenti kritériumoknak megfelelő darabokat találhatunk, melyek bármelyike tökéletes választás lehet. De vajon mi alapján válasszunk? Nézzük tehát a választási szempontokat!

Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő darabot?

A választási szempontok a fentiek alapján viszonylag egyértelműek. Az állítható magasság, valamint az egyes részek állítható jellege a legfontosabb. Az ergonomikus kialakítás mellett azonban sokak számára egyéb jellemzők is fontosak lehetnek. Ilyen többek között a szék borításának anyaga. Itt általában a szövet és a bőr között tudunk választani.

Végezetül természetesen az irodai székek ára is befolyásoló tényező. A jobb minőségű darabok 100 ezer forint környékén kezdődnek. Ez ugyan soknak hangzik, azonban hosszútávú befektetésről beszélünk, amely egészséged szempontjából is fontos.

Mire érdemes még odafigyelnünk?

A kényelmes irodai munkavégzés érdekében természetesen az irodai székkel tehetünk a legtöbbet. Emellett azonban fontos odafigyelnünk a megfelelő irodai asztal és egyéb kiegészítők kiválasztására is. Amennyiben neked is új irodai bútorokra és kiegészítőkre van szükséged, kattints ide a teljes kínálat megtekintéséhez.

Kép forrása: Adobe Stock / Szerző: Fizkes

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.