Támogatott tartalom

Miért praktikus egy babahálózsák?

A szülők többsége aggódik éjszakánként amiatt, hogy a gyermek kitakarózik, és így majd meg fog fázni. Az újszülöttek, csecsemők esetében különösen oda kell figyelni arra, hogy álmuk békés legyen, ne zavarja meg őket semmi pihenés közben. A hálózsák nagyszerű helyettesítője a takarónak: ez biztosan melegen tartja a babát.

Mi az a babahálózsák?

A babahálózsák kisbabák számára készített ruhadarab, amelyben a gyerkőc kényelmesen szundikálhat. Hasonlóan a felnőttek által használt hálózsákhoz, az a célja, hogy melegen tartson az éjszakai alvás közben. A Baby Lion webáruházban többféle hálózsákot találunk a babaruhák közt, vannak ujjatlan és hosszú ujjú verziók is, mind nagyon bájos.

Az ujjatlan modellek természetesen igénylik az aláöltözetet, télen egy hosszú ujjú rugdalózót vagy bodyt, nyáron egy rövid ujjas kombidresszt érdemes viselni alattuk. A hálózsák ily módon nyugodt alvást biztosít a kicsiknek, jó melegen tartja a hátukat.

Miből készül a hálózsák?

A csecsemők, kisbabák számára készült hálózsákok többrétegűek. A külső réteg egy mintás pamut, ami harmonizálhat a többi textil színével a szobában. Akár kiságyvédőt, akár pillangópárnát is választhatunk a kollekcióból. Fiús és lányos minta is elérhető, a gyerekek kedvenc motívumai felfedezhetők a szöveten: maci, róka, nyuszi, őzike, virág, kisautó, stb.

A hálózsákok belső rétege is pamut, a kettő között pedig egy speciális, szilikonozott, nem szőtt, bolyhos anyagból készült tölteléket találunk. Ennek köszönhető, hogy a baba nem izzad bele hálózsákba az alvás folyamán. A zsákokat úgy tervezték meg, hogy a 18-22°C-os szobában takaró nélkül is használhatók legyenek.

A háromrétegű babatextil nagyon puha, öröm ránézni, és a tapintása is bársonyos. A mosógépben mosható a zsák, gyorsan szárad.

Hogyan néz ki egy babahálózsák?

Ezeknek a ruhadaraboknak két fajtája kapható: az egyik csepp alakú, ez esetben a baba lába kényelmesen elfér a hálózsák aljában. Ennél a típusnál a cipzár a zsák oldalán vagy az alján található, ami nagyon praktikus, hiszen a pelenkázáshoz nem kell levenni a babáról a ruhát.

A másik verzió a lábas hálózsák, vagy ismertebb nevén tipegő hálózsák. Ezt már 1 éves kor felett érdemes választani – mikor a gyerkőc már tud járni -, és egészen 3 éves korig alkalmas éjszakai ruházatnak. Sokszor előfordul ugyanis, hogy a külön szobában altatott csemete valamilyen oknál fogva szeretne átmenni a szüleihez. Ilyenkor a tipegő hálózsákban ezt könnyen meg tudja tenni.

Mit érdemes tudni még erről a termékről?

Minél előbb érdemes babahálózsákban altatni a picit, mert akkor ezt fogja megszokni. Később esetleg nehezebben fogadja el, túl melegnek érzi, vagy talán nehezebben bír benne mozogni. Mindenképp hasznos azonban ez a kelme, hiszen megvédi a babát a megfázástól.

Hálózsákot a babakocsiban és autósülésben is használhatjuk, ott is tökéletes védelmet biztosít. A legtöbb hálózsák univerzális, azaz bármely évszakban hordható, de vegyük figyelembe a választásnál az ujj hosszát, illetve a méretet is.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.