Támogatott tartalom

Miért remek döntés talajcsavarral rögzíteni a napelemparkot?

A környezetbarát elvek elterjedésének köszönhetően a napelemparkok gombamódra szaporodnak a földeken. Ugyanis a napelemek a környezet károsítása nélkül termelnek energiát a lakosság és a cégek számára, ez pedig kulcsfontosságú a fenntartható jövőnk biztosításához.

Miért előnyös napelempark telepítése mellett dönteni, és miért a talajcsavarok jelentenek tökéletes megoldást a tartószerkezetek rögzítéséhez? Alábbi cikkünkből kiderül!

Milyen előnyöket biztosít a napelempark telepítése?

Nézzük a legfontosabbakat:

Elősegítik az importfüggőség csökkenését

Az energiaválság beköszöntése óta szinte minden állam prioritásként kezeli az importfüggőség kérdését. Napelemparkok telepítésével pedig jelentősen visszaszorítható a külföldről importálandó energia iránti igény, hiszen lokálisan is előállítható a lakosság és a vállalkozások számára szükséges energiamennyiség jókora része.

Lefaragják a vállalkozások rezsiköltségeit

A mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozásokat különösen rosszul érintette az energiaárak égbe szökkenése, ezért egyre többen fektetnek a megújuló energia előállításába. A napelemes rendszerek ráadásul nemcsak olcsóbb energiatermelést tesznek lehetővé, hanem az energia tárolását is nagymértékben megkönnyítik.

Nem szennyezik káros anyagokkal a környezetet

Az előttünk álló évtizedek egyik legsúlyosabb kihívása, hogy minél gyorsabban és minél nagyobb mértékben átálljunk a zöld energia-előállítási technikákra. A napelemek zéró károsanyag-kibocsátással állítják elő az energiát, ezért a családi házak és a hatalmas energiaigényű vállalkozások tulajdonosainak egyaránt érdemes napelemes rendszerre átállni, hogy a jövőnk valóban fenntartható és élhető legyen.

Miért kifizetődő talajcsavarral rögzíteni a napelemparkok tartószerkezetét? Íme 6 érv!

1. Stabil alapot biztosítanak

Ha talajcsavarral rögzítjük a napelemes rendszer tartószerkezetét, akkor a föld tömörülése biztosítja a kifogástalan stabilitást. Napjainkban a beton alapozás és a cölöpalapozás egyre inkább háttérbe szorul, hiszen a talajcsavarok stabilitását a talaj típusa és minősége, illetve az extrém időjárás sem ingatja meg.

2. Egyik talajtípus sem jelent akadályt számukra

Legyen szó laza vagy kőkemény földről, a talajcsavarok mindenhol ugyanolyan remekül teljesítenek. Sőt, a talajcsavarok használatával tereprendezésre sincs szükség, így számottevő összeget spórolhatunk a napelempark telepítésekor. A tartószerkezet maximális precizitással rögzíthető, és a nagy teherbírás is garantált.

3. A talajcsavarok ára kifejezetten kedvező

Ha anélkül szeretnénk minimálisra csökkenteni a napelemes rendszer telepítésének költségeit, hogy a rögzítés stabilitásából bármit is engednénk, akkor a talajcsavarok jelentik a legjobb megoldást. A talajcsavar ára még a legkisebb vállalkozások számára is igazán kedvező, aminek köszönhetően számottevő összeg maradhat a zsebünkben a többi rögzítési lehetőség költségeivel összevetve.

4. Gyorsan és egyszerűen telepíthetők

A betonozással szemben a talajcsavarokkal való munka igazán kevés időt igényel, hiszen a csavarok szinte pillanatok alatt rögzíthetők. Ha a lehető leghamarabb üzembe szeretnénk helyezni a napelemparkunkat, akkor az elavult betonozás helyett mindenképpen a modern, talajcsavarokkal történő rögzítés mellett tegyük le a voksunkat.

5. Nem befolyásolják a beépíthető terület nagyságát

Az építési szabályzatokban és a rendezési tervekben pontosan megtaláljuk a betelepíthető terület nagyságát. Ha a törvényeket maradéktalanul betartva, szabályosan akarunk építkezni, abban az esetben egy millimétert se kockáztassunk, inkább válasszuk a talajcsavarokat. Így garantáltan elkerüljük a bírságokat, és nyugodtan aludhatunk az ellenőrzések miatt.

6. Környezetbarát választások

A környezettudatos elveket a napelemes rendszer telepítésekor is tanácsos figyelembe venni, hogy minél kevésbé terheljük a földet. Talajcsavarokkal anélkül biztosíthatjuk a napelempark vagy rendszer profi rögzítését, hogy jelentős terhelésnek tennénk ki a talajt. Így az ökológiai lábnyomunk mértékét valóban minimálisra szoríthatjuk.

Napelempark rögzítéséhez az ETF talajcsavar az ideális választás

A napelemparkok stabil, ellenálló rögzítéshez nélkülözhetetlen, hogy nagy teherbírású csavarokat használjunk. Az ETF profilú talajcsavarok hosszú évtizedekig tökéletes rögzítést garantálnak, így egyáltalán nem kell tartani a tartószerkezet elmozdulásától és roncsolódásától sem. Az ETF talajcsavarok ára és hatalmas statikai terhelhetősége pedig verhetetlen a piacon.

Ha napelemparkot telepítünk, semmit ne bízzunk a véletlenre. Az Ecotrex ETF talajcsavarok maradéktalanul megfelelnek még a legnagyobb napelemparkok rögzítési igényeinek is. Kedvező áruk és hosszú távú megbízhatóságuk elsőrangú megoldást nyújtanak a környezetbarát és megingathatatlan alapozáshoz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.