Támogatott tartalom

Mik a dugulás előjelei és hogyan ismerjük fel?

Olykor a legváratlanabb helyzetekben ütheti fel a fejét egy dugulás, például amikor sietnénk valahová, vagy pont vendégek érkeznek hozzánk. Szerencsére a dugulás előjelei egyértelműbbek lehetnek, mint gondolnánk, így idejében felfegyverkezhetünk a kellemetlen problémák ellen.

duguláselhárítás Budapest városában az egyik olyan vízvezeték szereléssel kapcsolatos szolgáltatás, ami miatt szinte állandóan csöng a telefon. Vannak azonban olyan jelek, amikre érdemes lehet figyelni, hogy elkerülhessük a még nagyobb károk kialakulását. Ezek közül a leggyakoribbak:

Nehezen távozik az öblítővíz

A dugulás leggyakoribb jele, ha a víz csak lassan, csörgedezve távozik a fürdőkád, mosogató vagy WC csésze lefolyóján. Rosszabb esetben pedig egyáltalán nem tűnik el, mivel valami eltorlaszolja az útját. Ha elhanyagoljuk a rendszeres tisztítást, a szennyeződés megtapadhat, a vízkő pedig lerakódhat a szennyvízcső falán.

Ennek eredményeképpen pedig egyre keskenyebb átmérőn kell keresztül haladnia a víznek. A hideg vízzel működő szaniterek esetében ez általában később jelentkezik, hiszen a meleg víz jól oldja a zsíros lerakódásokat.

Különös hangok a lefolyóknál

Szintén aggodalomra adhat okot, ha a WC csészéből, mosogatóból egy jellegzetes, bugyborékoló hang kíséretében távozik a víz. Ilyenkor általában az történik, hogy valamilyen eltömődés miatt egyre jobban lekorlátozódik a csőhálózatok áteresztő képessége.

Az alapos leöblítésénél a víz maga előtt fogja tolni a levegőt, ami visszaáramolva fog távozni. De akár egy lefolyóba ejtett tárgy is előidézhet ilyet. A furcsa hangok hallatán már gyanakodhatunk arra, hogy dugulás van a rendszerben.

Kellemetlen csatornaszag mindenhol

A kellemetlen csatornaszag tipikus jele a dugulásnak. Ez általában oly annyira szembetűnő lehet, hogy nemcsak a dugulás helyén érződik, de az egész lakásban. Ebben az esetben ugyanaz a forgatókönyv játszódik le, mint amit már felvázoltunk az első pontban.

A különféle szennyeződések, ételmaradékok, vegyi anyagok elkezdenek felgyűlni a csatorna falán. Mivel nem tudnak távozni az öblítő vízzel, idővel bomlásnak indulnak – innen ered ez az orrfacsaró szag. Amennyiben csak légfrissítővel próbáljuk meg palástolni a dolgot, akkor fertőzés veszéllyel is számolnunk kell.

Pangó víz az összefolyóknál

Újabb gyakori jel, ha pangó, olykor kiöntő vízre leszünk figyelmesek a fürdőszobai összefolyóknál – akár indokolatlanul, akár zuhanyzás után. A padlóösszefolyó egyfajta szifonként funkcionál, amiben a szennyeződések idővel szintén fel tudnak gyűlni. Ha odafigyelünk a rendszeres tisztításra, akkor elkerülhetünk egy kellemetlen eltömődést.

Abban az esetben, ha az imént említett előjelek bármelyikét tapasztaljuk, mindenképpen ki kell tisztítani az érintett lefolyót. Habár néha elegendő egy ecetes-szódabikarbónás átmosás, de ha mi ejtettünk valamit a rendszerbe, akkor már szakembert kell hívni.

A szorgos pumpálással lehet, hogy csak azt fogjuk elérni, hogy még mélyebbre sodorjuk a bent ragadt akadályt. Ha a duguláselhárítás Budapest vonzáskörzetében esedékes, akkor például a Dénesépítőipari Kft. is tud nekünk segíteni ebben. Tapasztalt szakemberekkel, és profi eszközökkel indulnak útnak – akár az éjszaka közepén is.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.