Támogatott tartalom

Mik az elektromos falfűtés előnyei a hagyományos fűtőrendszerekkel szemben?

Az elektromos falfűtés az elektromos fűtőrendszerek egyik formája, amelynél fűtőkábeleket vagy fűtőfóliákat használunk a falak fűtésére. De milyen előnyei vannak a hagyományos fűtőrendszerekkel szemben, megéri erre a megoldásra váltani?

Az elektromos falfűtés helytakarékos és könnyen telepíthető. A fűtőfóliák vagyfűtőfilmek könnyen illeszthetőek a falba, nem foglalnak helyet sem a padlón sem a falakon sem a mennyezeten.

A hagyományos fűtési rendszerek esetében a radiátorok és egyéb fűtőtestek sok helyet elvehetnek a helyiségek méretéből, és kerülgetni is kell őket, figyelembe kell venni az elhelyezkedésüket a szobák berendezésénél. Az elektromos falfűtés használata kényelmes, mert nem kell fűtőtesteket mozgatni vagy karbantartani.

Az elektromos falfűtés egyenletesen osztja el a hőt a helyiségben, így a meleg levegő egyenletesen terjed el. Ellentétben a hagyományos fűtőtestekkel, amelyek egy-egy adott pontból fűtik a levegőt, és ezért lesznek olyan részek hidegebbek maradnak.

Az elektromos falfűtés esetében körben fűtjük a teret, mindenhol ugyanolyan kellemes hőmérséklet lesz – emeli ki Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Energiahatékonyan működik, mert közvetlenül a falakat fűti, és így kevesebb hő veszik el a külső környezetből. Az elektromos falfűtés nem használ vizet, így nincs hőveszteség a vízkeringés során. Nem szárítja ki a levegőt, mint a hagyományos fűtési rendszerek.

Emellett az elektromos falfűtés nem termel füstöt, és nem éget eloxigént, ami segít megőrizni a helyiség levegőjének tisztaságát és egészségesebb környezetet teremt.

A fűtőfóliával (más néven fűtőfilmmel vagy fűtőszőnyeggel) is beépíthető elektromos falfűtés csendes és könnyen vezérelhető. Nem zúg, nem kattog, nincs semmilyen kellemetlen zaj a működése során.

Okos otthon részeként beállítható az is, hogy mikor, hány fokon kapcsoljon be a fűtés. Így amikor nem vagyunk otthon alacsonyabb hőfokra állíthatjuk a fűtést, és csak akkor állítjuk feljebb mielőtt hazaérünk.

Az elektromos felfűtésnél használt fűtőfóliák nagyon gyorsan átmelegszenek, ezért nem kell hosszú időt várni, míg a lakás a kívánt hőfokra melegszik. A rendszer könnyen be- és kikapcsolható, a a használaton kívüli helyiségeknél pedig akár le is kapcsolhatjuk, ami további energia megtakarítást eredményezhet.

Ami még egy nagyon nagy előnye, hogy az elektromos falfűtés karbantartásmentes rendszer, mivel nincs olyan mozgó alkatrész, amely tönkremehetne, vagy karbantartást igényelne. A fűtőfóliák vagy fűtőfilmek megbízhatóan működik éveken keresztül, és csak nagyon ritkán igényelnek javítást, ami ebben az esetben is gyorsan és olcsón elvégezhető.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.