Támogatott tartalom

Milyen anyagi vonzattal jár a jogosítványszerzés?

Mekkora kiadással lehet számolni manapság a jogosítványszerzést tekintve? Mennyibe kerülhet eljutni a KRESZ tanfolyamtól egészen a forgalmi vizsgáig 2022-ben? Illetve mi az a nagyságrend, amivel számolni tudunk? A cikkben az anyagiak kérdéskörét világítjuk meg, remélhetőleg ezzel is támogatva valamelyest a felkészülést.

Mennyibe kerül jogosítványt szerezni?

A rövid válasz úgy szól, hogy attól függ. Nem mindegy ugyanis, hogy sikerül-e minden vizsgán átmenni elsőre, illetve hány vezetési óra kell valakinek a forgalmi vizsga előtt. Ezek miatt mondhatni egyénenként is változhat a jogosítvány megszerzésének az anyagi vonzata.

Persze sosem árt előre tájékozódni az anyagiakról, például a LikeDrive autósiskola jogosítvány árak szempontjából elérhető leírásában. Hiszen egy-egy megközelítő értékkel már fel lehet azt mérni, hogy nagyjából mire is lehet számítani.

Ha mindent beleszámolunk, akkor nagyságrendileg a cikk megírásának pillanatában a 300 ezer forint körüli árkategória az, ami reálisnak mondható. Természetesen jó azt tudni, hogy ez egész pontosan milyen tételekből is áll össze. Úgyhogy máris rátérünk ennek a részletezésére.

Árazást tekintve hogyan épül fel a jogosítványszerzés?

A dolog első szegmense a KRESZ tanfolyam. Amiből léteznek tantermi, illetve online képzések is. Ha valaki kellőképpen felkészült a KRESZ-ből, akkor egy KRESZ vizsga keretei között tud számot adni a tudásáról.

A következő mozzanat a vezetési órák teljesítése. 29 kötelező vezetési órával, aminek a díja iskolánként szintén eltérhet. Illetve nem mindegy, hogy a kötelező óraszámot követően lesz-e szükség plusz órák vásárlására.

Ezután jön a forgalmi vizsga, aminek a KRESZ vizsgával együtt szintén van egy díja. Emellett egy elsősegély tanfolyam, illetve a hozzá kapcsolódó vizsga díjának fizetésével kell még kalkulálni. A felsoroltak mellett még az orvosi alkalmassági jelent olyan tételt, ami a fizetendő díjak közé sorolandó.

Ami könnyítést jelenthet az anyagi terhek szempontjából

Be kell azt látni, hogy sok háztartásban és egyéni költségvetésben jelentene komoly terhet a jogosítványszerzés díjának az egy összegben történő kifizetése. Pontosan emiatt előnyös, hogy ezt nem feltétlenül szükséges megtenni.

Ehelyett ott van alternatív megoldásként a részletben történő fizetés lehetősége. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a folyamatban előre haladva úgymond mérföldkövenként kell kifizetni az egyes díjakat.

Először a KRESZ tanfolyammal, aztán a KRESZ vizsgával, majd a vezetési órákkal és a forgalmi vizsgával, illetve az elsősegéllyel. Ennek köszönhetően szisztematikusan lehet építkezni és tervezni.

Felmérve azt, hogy a jogsi megszerzése valójában befektetés. Hiszen rengeteg értékes időt segíthet megtakarítani a későbbiekben, nem beszélve az így elnyerhető szabadság és szabad mozgás lehetőségeiről.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.