Támogatott tartalom

Milyen az ideális konyhai világítás?

A konyhában közel sem mindegy, hogy milyen minőségű világításokat alkalmazunk. Ebben a helyiségben ugyanis veszélyes műveleteket hajtunk végre, hiszen sokszor éles késsel dolgozunk. Emiatt elengedhetetlen, hogy mindent jól lássunk, amit csinálunk.

Elrendezési nehézségek

Természetesen a konyhapulton nem a legegyszerűbb dolog elhelyezni a megfelelő fényforrást. Hiszen itt általában helyhiánnyal kell szembenéznünk, ami igencsak megnehezíti a dolgunkat. Azonban az a szerencse, hogy többféle megoldást is választhatunk erre a célra.

Beszerezhetünk hagyományos konyhapult világítást, illetve LED szalaggal is helyettesíthetjük azt. Szimpatizálsz ez utóbbi gondolatával? Nézz szét a vilagitasok.hu prémium LED szalag kínálatában, ahol biztosan megtalálod az ideális darabot!

A LED szalagok esetében azért lesz sokkal egyszerűbb dolgunk, hiszen nem kell a vezetékek elvezetésével babrálnunk, mint a hagyományos megoldás esetén. Azonban azt mindenképpen mérlegelnünk kell, hogy a dedikált konyhapult világítások erősebb fényt tudnak szolgáltatni, mintha a LED szalagot választjuk.

Így ennek fényében célszerű eldönteni, hogy van-e lehetőségünk beszerelni egy oda illő darabot, vagy inkább az egyszerűség mellett tesszük le a voksunkat.

Két megoldás ötvözete

Ahogy azt minden más esetben megszokhattuk, a konyhabútor világítások világában sem minden fekete, vagy fehér. Így a kétféle fényforrás jó tulajdonságait akár ötvözhetjük is a LED-es konyhapult világítás formájában.

Ugyan ezt egy kicsit nehezebb lesz felapplikálni, mint a szalagos megoldást, azonban megéri, hiszen erős, jó minőségű fényt fog szolgáltatni számunkra. Így ha éppen egy építkezés, vagy felújítás kellős közepén vagy és a konyha is renoválásra kerül, akkor ne spórold meg ezt a lépést!

Léteznek olyan variációk is, amikor a beszerelt világítás mellett egy konnektor is helyet foglal a szettben. Ez azért rendkívül előnyös, hiszen a konyhapulton egyszerűen használhatunk egy turmixgépet, vagy egy robotgépet, ami sok konyhai folyamathoz szükséges.

Ha rendelkezésünkre áll itt egy dugalj, akkor nem kell hosszabbítókat alkalmaznunk, hanem komfortosan használhatjuk különféle konyhai gépeinket. Ez nagy előny lesz főzés közben, amikor egyszerre több mindennel is ténykedünk.

Sokféle változat

A konyhabútor világítások esetében is számos variáció áll rendelkezésünkre, így mindenki megleli majd a kívánalmainak megfelelő darabot. Elérhetőek hidegfehér, illetve melegfehér változatok, így amelyik színhőmérsékletet jobban kedveljük, olyan fényforrást tudunk majd beépíteni a konyhabútorunkba.

Szánj egy kis időt a kutakodásra, hiszen lehet, hogy először nem a legjobb megoldás jön szembe veled. Szerelj fel egy minőségi világítást a konyhádba, és dolgozz mindig biztonságban! Ha így teszel, akkor te is nagy eséllyel megóvhatod magad attól, hogy véletlenül elvágd a kezedet a konyhai ténykedés közben.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.