Támogatott tartalom

Milyen bútorok vásárlásakor kell kiemelkedően nagy figyelemmel választani otthoni lakberendezéskor?

Egy új lakás berendezése igazi rémálom lehet. Hatalmas kihívások és szakmai, esztétikai szempontok mérlegelése… bizony, még a legjobbaknak is feladhatja a leckét. Nagyon fontos annak a megértése, hogy a lakberendezés egész életünkre megszabhatja azt, hogy pontosan milyen életkörülmények között fogunk élni a későbbiekben.

Amikor nehéz dönteni

Vannak bútorok, amiknek a megvásárlásakor nem kell sokat gondolkodni. Ilyenek például a polcok. Csak a méretekkel kell tisztában lenni, és azzal, hogy milyen stílusra lenne szükség.

A kanapé vásárlás adhatja fel mind közül a leginkbb a leckét, hiszen a kényelmi szempontoknak mindenkinek meg kell felelnie a háztartásban, ami közös, kooperatív gondolkodást igényel mindenki részéről.

A 3 2 1 ülőgarnitúra vétel sem egyszerűbb, hiszen itt egy komplett szettről van szó. Ennek a beszerzése talán nehezebb is, hiszen nem biztos, hogy a nappaliban el fog férni a szett mindhárom eleme. Ráadásul a style és design szempontokat a komplett nappalinkra kellene megalkotni, részletesen átgondolni. Ami egyáltalán nem egyszerű feladat.

A gardrób vásárlásnak is lehetnek nehézségei, hiszen a belső és külső méret nagyon eltérő lehet. Egy nagyobb gardróbban lehet, hogy nem fogunk tudni sok elemet tárolni, ez pedig annak köszönhető, hogy a belső tere viszonylag kicsi, vagy rosszul elosztott. Milyen ruháink vannak, pontosan mekkora kiterjedéssel?

Mikor érdemes lakberendezőt fogadni?

Akkor, ha végképp nem vagyunk tisztában azzal, hogy hogyan kellene igazán esztétikusan és stílusosan megalkotni a belső környezetet. A lakberendező egy külön szakma, és ahhoz, hogy valaki lakberendezőként jó tanácsokat tudjon adni, hatalmas rutinra van szükség.

Látni kell a hely adottságait, a szállítási lehetőségeket, és persze a pénzügyi keretet is, ami nem utolsó szempont. Szintén szükség van arra, hogy átlássuk, hogy pontosan milyen emberek fognak abban a helységben megfordulni.

Üzletemberek? Sportolók? Vagy az otthoni ismerőseink, és barátaink? Mindegyik szituáció némileg más megközelítést igényel, nincs két egyforma elgondolás.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.