Támogatott tartalom

Milyen célt szolgál a hibrid inverter?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hibrid inverter rendkívül népszerű megoldásnak számít azon lakásfelújítók körében, akik fokozott figyelmet szentelnek a zöld módszereknek. Ez természetesen nem a véletlen műve, ennek a fotovoltaikus rendszernek megvannak a maga utánozhatatlan előnyei.

Mostani bejegyzésünkben a hibrid inverterrel ismerkedünk meg, és arra a kérdésre keressük a választ, hogy hogyan profitálhatunk, ha bizalmat szavazunk a modern technikának?

Miben más, mint a hagyományos napelemrendszerek?

A technika rohamléptékű fejlődése a napelemes rendszereket sem hagyta érintetlenül, ennek köszönhetően ma már több típus közül is választhatnak azok, akik a lakáskorszerűsítés izgalmas, ámde kihívásokkal teli fázisában vannak.

A hagyományos hálózatra kapcsolt és szigetüzemű rendszerek mellett, a hibrid fotovoltaikus rendszerek is megjelentek, ami elsősorban azoknak kedvez, akik a két említett típus kombinált előnyeit kívánják kiaknázni.

Ahogy azt a neve is rendkívül jól érzékelteti, a hibrid rendszer egyfajta átmenetet képez a két hagyományos rendszer között, sőt, akár azt is mondhatjuk, hogy a tulajdonosuk igénye függvényében egyszerre „viselkedik” hálózatra kapcsolt és szigetüzemű rendszerként.

Ezt a sokoldalú alkalmazhatóságot a rendszer egyik legfontosabb alkatrésze, a hibrid inverter biztosítja számunkra.

Dióhéjban a hibrid rendszerről

A hibrid rendszerhez, csakúgy, mint a szigetüzemű társához, egy praktikus akkumulátor is tartozik. A napfényes órákban megtermelt extra energia ebben az akkumulátorban tárolódik felhasználásra várva. Ily módon a hibrid rendszer jóval előnyösebb alkalmazhatóságot biztosít, mintha az áramot az adott háztartás lakóinak a központi áramszolgáltatótól kellene megvásárolniuk.

Kiknek ajánlott elgondolkodni a hibrid rendszer telepítésén?

Elsősorban azoknál a háztartásoknál tesz jó szolgálatot a rendszer, és így a hibrid inverter, ahol valamilyen oknál fogva releváns a folyamatos áramellátás, függetlenül az áramszolgáltatónál esetlegesen fellépő leállásoktól. Jó példák erre azok az ingatlanok, amikben fűtés keringető szivattyú üzemel.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.