Lakásfelújítás

Milyen előnyökkel jár a műanyag ablakcsere a hagyományos fa ablakokhoz képest?

A nyílászárók cseréje és kiválasztása nagyon sok tényezőtől függhet, hiszen az esztétikai előnyök, az energiatakarékosság vagy akár az ár is befolyásoló tényező lehet. Hagyományos fa ablakokat általában a szépségük miatt választunk, míg a műanyagok mellett azért döntünk, mert egyre népszerűbbek és könnyű karbantartani. Vizsgáljuk meg, hogy milyen előnyöket hordozhat egy műanyag ablakcsere.

Energiahatékonyság

Ma már kiemelt szempont az energiahatékonyság amikor nyílászárót választunk, hiszen a megfelelő hőszigetelés nyújthat csak energiamegtakarítást. Az ablakok üvegezése általában 3 rétegű és a keretek is megfelelően szigeteltek.

Természetesen ennél több rétegű üvegezés is elérhető, de azok az ablakok drágább árfekvésűek. Az energiahatékonyság csökkenti az energiafogyasztást, így az energiaszámlánk is csökkenni fog.

Alacsony karbantartási költségek és hosszú élettartam

Tagadhatatlan, hogy a műanyag ablakcsere után minimális karbantartással kell csak számolnunk. A fa ablakokat időszakosan le kell festeni, de előtte az sem árt, ha eltávolítjuk a régi festéket, a hibákat kijavítjuk majd egy alapozóréteget is felkenünk.

A műanyag szerkezetek esetén ezzel egyáltalán nem kell foglalkozni, hiszen az időjárási viszontagságoknak, így a nedvességnek is jól ellenáll. A karbantartás maximum a rendszeres tisztításról és alkalmanként a beállításról szólhat.

Jól variálható, többféle design

Ha az ablakcsere Budapest városában történik, akkor boldogok lehetnek a tulajdonosok, hiszen ma már számtalan design és szín közül választhatnak. Könnyedén találhatunk olyan ablakot, amely illeszkedik a ház egyéni stílusához vagy a saját igényeinkhez. Hagyományos vagy modern megjelenés közül is választhatunk.

Tökéletes hangszigetelés

Azoknak sem kell kétségbe esniük, akik egy zajos nagyvárosban élnek, hiszen a műanyag termékek tökéletes hangszigeteléssel rendelkeznek. Vásárláskor nézzük meg az erre irányuló információkat és úgy válasszunk a termékek közül.

Ha forgalmas útvonal mellett élünk, akkor mindenképpen ragaszkodjunk a legjobb minőséghez, így nyugodt lakókörnyezetet tudunk teremteni saját magunk és családunk számára egyaránt.

Variálható üvegezés

Ma már számtalan üvegezési opció közül lehet választani. Lehetőségünk van hő és hangszigetelt üvegezést választani, amely biztosan elősegíti az otthonunk energiatakarékosságát. Biztonsági üvegezésre is van lehetőség, ami főleg akkor fontos, ha olyan lakókörnyezetben élünk, ahol gyakoriak a betörések.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.