Háztartás

Milyen előnyökkel jár egy szárítóprogramos mosógép?

A mosógép az egyik legfontosabb készülék otthonunkban. Szüleinknek és az ő felmenőiknek még sokszor ez egy luxusterméknek számított, így a kézi mosásra tudtak csak hagyatkozni.

Szerencsére manapság ez már nem akadály – egy jól kiválasztott mosógép segít nekünk abban, hogy minél hamarabb tiszta lepedőbe bújva aludhassunk, és a kedvenc ruháink is minél tovább hordhatóak legyenek.

A modern technológiának köszönhetően már hosszú órákig vagy napokig sem kell várni minden esetben, hogy a ruhák megszáradjanak, hiszen a beépített szárítók ezt is megoldják.

Cikkünkben bemutatjuk, milyen további előnyei vannak, ha egy gépen belül megoldható a szárítás és a mosás.

Hely- és időtakarékos

A szárítóval ellátott mosógépek elöltöltősek, és a kialakításuknak köszönhetően helytakarékosak – hiszen elegendő csak azzal foglalkozni, hogy hova szeretnénk pontosan bekötni, és ahhoz biztosítsuk a megfelelő áramellátást és vízáramlást. Ez emelett egy pénztárcabarát megoldás is, hiszen nem kell külön megvásárolni még egy szárítót.

Kényelmes a használata

A legjobb, hogy ha egy ilyen mosógépünk van, akkor a gép egy az egyben lefuttatja a programot. Nem kell állni fölötte és átpakolni egy külön szárítóba a ruhákat, hogy az még külön lefusson, hanem elég egyszer, akár a munkából hazaérve foglalkozni a teregetésükkel – már ha egyáltalán nedves maradt bármelyik ruha.

Kíméletes

Ami szintén a kialakításnak köszönhető: a szárítóprogram miatt a dob sokkal kíméletesebben tisztítja a ruhákat, és a szárításnál sem sérti fel azok anyagát.

Számos mosógép-szárító kombinált modell közül választhatunk a piacon, amiken mindenféle funkciók érhetőek el. Némelyik program beépített szárítási lépéssel működik, másoknál pedig ezt külön kell kiválasztani.

További, személyre szabott előnyökről olvashatunk a legjobb mosó szárítógép listán, ahol megtalálhatjuk az otthonunkba leginkább ideális gépet.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Zivica Kerkez

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.