Lakberendezés

Milyen étkezőszéket érdemes választanunk otthonunkba?

A szék egy olyan bútordarab, amely minden lakásban megtalálható. Ülünk rajta az étkezőasztalnál, a munkahelyen, a gyerekek az iskolában széken ülve tanulnak. Azt gondolnánk, hogy nem számít, milyet választunk…A lényeg, hogy szép legyen, vagyis megfeleljen az ízlésünknek.

Hiszen ez csak egy darab fa vagy műanyag lábakon, a többi mit számít? Ennek éppen az ellenkezője igaz, nagyon fontos, hogy megfelelő széket válasszunk, legyen az étkezőszék, irodai szék, vagy bárszék…

  • Ez nem csak egy bútordarab. A szék egyszerre szolgál pihenőhelyként és lehetőségként arra, hogy kényelmesen étkezzen, tanuljon, pihenjen, vagy ne görnyedjen a számítógép előtt. Míg az étkezőszékek általában fából készültek, az irodai székek vagy műbőrből, szövetből, vagy modern hálós anyagokból.

A széknek kényelmesnek kell lennie, bármire is szeretnénk használni. A szék kiválasztásakor figyelembe kell vennünk pl. a felhasználó személy testalkatát és azt, hogy mire fogjuk használni, valamint milyen hosszú ideig kell majd ülnünk rajta…

Olcsót vagy drágát?

A válasz: igen és nem. Az olcsó székek valószínűleg nem lesznek rendkívül jó minőségűek, másrészt a drága szék nem garancia arra, hogy minőségi terméket kapunk. Ráadásul, ha naponta csak egy-két órát ülünk egy széken, nem kell drága széket vennünk.

Ha azonban naponta 6-8, vagy akár több órát is eltöltünk egy székben, akkor ideális esetben jobb minőségű és drágább irodai forgószéket, fotelt vagy orvosi széket válasszunk.

Mik a legfontosabb tényezők az étkezőszék kiválasztásakor?

Még egy étkezőszéknek is kényelmesnek kell lennie. A választás során tartsuk szem előtt a következő elveket:

  • Milyen magas a szék?
  • Milyen magasan van az ülés?
  • Mekkora az ülés mélysége?
  • Elég nagy az ülés az Ön testének?
  • Milyen anyagból készült a szék?
  • Milyen magas az asztal, amihez a széket használni fogja?
  • Elférnek a székek egymás mellett az asztal alatt?

Ezek nagyon fontos szempontok egy étkezőszék kiválasztásánál.

Miért fontos mindez? Ahhoz, hogy kényelmesen ülhessen és ne veszélyeztesse az egészségét, az asztallap és a szék ülőlapja között 22-27 centiméteres távolságnak kellene lennie. Az ülésmagasságnak valamivel kisebbnek kell lennie, mint a lábszár hossza. Ráadásul az ülőrész mélysége is fontos tényező, hogy kényelmesen elhelyezkedhessünk az asztalnál.

Hogyan válasszunk irodai széket?

Irodában dolgozik és naponta akár 8, vagy több órát is a számítógép vagy az íróasztal mellett tölt? Ne becsülje alá az irodai szék kiválasztásának fontosságát. A minőségi irodai székbe való befektetés az egészségünknél fog megtérülni. A hátunk, fejünk, karjaink és az ízületeink nem szenvednek, és nem fognak fájni. Ne feledje, az egészségünk mindent megér.

Az irodai széknek minőségi anyagokból kell készülnie, az ülésnek és a háttámlának jól szellőzőnek kell lennie.

Figyeljünk a szék terhelhetőségére is. Fontos továbbá, hogy ötágú csillagváza legyen minőségi kerekekkel, csak így lesz igazán stabil a szék.

Az ideális széknek állíthatónak, forgathatónak kell lennie, magas üléssel, karfával, beépített fejtámlával, esetleg deréktámasszal.

Remélhetőleg segítettünk egy kicsit a székválasztásban. Lepje meg magát vagy szeretteit egy ergonomikus, minőségi székkel.

Gondoljon az egészségére.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.