Támogatott tartalom

Milyen képességekkel kell, hogy rendelkezzen egy jó rendezvényszervező?

A rendezvényszervező szakma iránt egyre nagyobb az érdeklődés, főleg a fiatalok gondolkodnak azon, hogy e területen próbálják ki magukat. Azonban ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, számos olyan képességgel kell rendelkeznie, amely ezt lehetővé teszi.

Nézzük, milyen szakmai és személyes kompetenciák birtokában érdemes nekivágni egy képzésnek, hogyan lehetünk jók ebben a szakmában!

Az iskolában tanultakat ki kell egészíteni

Ma nem tanítanak a közoktatás keretein belül kimondottan rendezvényszervezést, bár sok olyan technikum működik, ahol a rendezvényszervező szakma alapjait el lehet sajátítani. Azonban plusz ismeretek is szükségesek a boldoguláshoz.

Éppen ezért hiánypótló képzés a MOE Rendezvényakadémia online rendezvényszervező tanfolyama, ahol szervezett keretek között, kiscsoportban lehet tanulni otthonunk kényelméből. A tananyag több mindent foglal magában a rendezvényszervezés elméletétől kezdve az olyan gyakorlatias tantárgyakig, mint az Ajándékozás vagy a Dekoráció.

Aki tehát beiratkozik a képzésre, nagyon hasznos tudást szerezhet, de persze annak, hogy ezt alkalmazni is tudják, még vannak egyéb feltételei. Nézzük, mikre gondolunk konkrétan!

Néhány hasznos képesség

  • Angol nyelv ismerete: A szakmában az angol a használatos, ezen a nyelven folyik a társalgás a nemzetközi színtereken, a szakmai cikkek java része is e nyelven érhető el. Sőt, számos olyan kifejezés található a szakzsargonban is, amely angolul van, például: finger food, flying service, front of house, close-up. (Ezek jelentését is megtudod a tanfolyamon.)
  • Jogosítvány megléte: A vezetési gyakorlat elengedhetetlen, hiszen egy rendezvényszervező mindig úton van, határidőre kell megérkeznie, nem közlekedhet busszal, vonattal. Ha tehát még nincs jogosítványod, érdemes minél előbb megszerezned, és gyakorolnod a vezetést a sikeresség érdekében.
  • Alapvető számítástechnikai ismeretek: Ez ma már alapkövetelmény, és a fiataloknak talán nem is jelent gondot egy videót elkészíteni, megvágni, feltölteni a közösségi médiába. Ám ennél többről van szó! A szövegszerkesztést és a táblázatkezelést is el kell sajátítani profi módon az üzleti levelezés, ajánlatkészítés érdekében. Sőt, szóróanyagok, hirdetések létrehozása is szükséges, tehát más egyéb szoftverek ismerete is kell majd.

Nézzük a személyes tulajdonságokat!

A szakmai képességeken felül bizonyos személyes tulajdonságok megléte segíti még azt, hogy a rendezvényszervező szakmában örömödet leld. A legfontosabb ezek közül talán a rugalmasság. Folyton adódnak ugyanis váratlan helyzetek, amelyekhez adaptívan kell alkalmazkodni.

Fontos a kiváló problémamegoldó képesség és a jó kommunikációs képesség is. A protokolláris ismeretekkel is érdemes tisztában lenni ehhez.

További hasznos soft skillek: kreativitás, nyitottság, határozottság, humor, empatikus képesség. Ha a felsoroltak nagy részének birtokában vagy, bátran ajánljuk a rendezvényszervező szakmát számodra.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.