Lakberendezés

Milyen színek illenek a hálószobába?

A hálószoba egy szentély, egy hely, ahol az egész napos munka után megpihenhetsz. A színek kiválasztásánál tehát mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a helyiség nyugtasson, ne pedig felpörgessen, de ne is döntsön depresszióba. Egy rosszul megválasztott színnel ugyanis tönkre tudjuk tenni a pihenésünket.

Egyes színek annyira élénkek és vibrálóak, hogy nem hagynak minket relaxálni, mások viszont annyira nyomasztóak, hogy a pihenés inkább melankóliába csap át. Érdemes tehát jól megfontolni, hogy milyen színeket is válasszunk a hálóba.

A hálóba olyan árnyalatok illenek, melyek nyugodt, kellemes hangulatot árasztanak. Segítenek pihenni, feltöltődni, és nyugodt álmot garantálnak. A színskála azonban meglehetősen széles, így nem is olyan egyszerű feladat megtalálni a tökéletes színt és árnyalatot.

A következő színek tökéletesen passzolnak a hálóba, ezeket bátran választhatod a falak vagy a dekorációs elemek színének is.

Megfelelő színek a hálószobába

hálószoba

Kép forrása: Pexels.com

A pasztellszínek mindig jó választásnak bizonyulnak, mivel semlegesek, ennél fogva nyugtatólag hatnak. Falszínnek és textíliáknak is tökéletes választás. A lágyabb színek közül például a barackszín is illik a hálóba, vidámságot sugall, mégsem nyomja össze a teret, és nem is túl vibráló.

A bézs árnyalatai is nagyon illenek a hálószobába, főleg a falakra érdemes ilyen színt választani. Manapság az acélkék is egy nagyon elterjedt szín a hálószobába, ha nem szeretnél semleges színekben gondolkodni, és valóban valami ütősebbre vágysz, akkor ez a szín remek választás lehet a falaktól a textíliákig.

A zsálya zöld egyszerre megnyugtató, pihentető, mégis izgalmas, agyserkentő hatású szín, és egyre több hálószobában található meg. Az elmúlt években a terrakotta is felkapott szín lett a hálószobában, hiszen a földszíneket eddig is gyakran használták ebben a helyiségben.

A tompa lila és a halványszürke is nagyon trendivé teszi a hálószobákat. A felsorolt színek közül bármelyik kerülhet a hálóba, segítségükkel nemcsak nyugodt, de divatos külsőt is kölcsönözhetünk a hálószobának.

Képek forrása: Pexels.com


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.