Élet-Stílus

Mindig a kézenfekvő a legjobb választás!

Az igazság az, hogy a zenélés világában a kiegészítőknek legalább ugyanolyan “súlyuk” van, mint maguknak a hangszereknek. És ezt a súlyt természetesen nem kilogrammokban értjük. A jelentőségük az, ami azonos.

Szóval nem helyénvaló csak úgy legyinteni a tartozékokra, mondván hogy na ez már tényleg nem érdekes. Mert nagyon is az, ugyanis sokszor konkrétan a hőn szeretett és óvott hangszer épsége is múlhat a választás milyenségén.

Stabilitás mindenek felett?

szintetizátor állvány kiváló példa arra, hogy melyek azok a kiegészítők, amiknek a milyensége nem a szőnyeg alá söpörhető kategóriába tartozik.

Ugyan ki az, aki vállat rándítana, ha arról esik szó, hogy milyen állványzatra kerüljön a nem egyszer több százezer esetleg millió forintot érő szintetizátor? Valószínűleg senki.

És tulajdonképpen itt nem pusztán a bekerülési költség nagysága az, ami rányomja a bélyeget a gondolkodásra. Hanem úgy általában a felelősségteljes hozzáállás. Hiszen hamar belátható, hogy az állvány nem holmi mellékes, haszontalan tartozék.

A helytállása – és ez nyugodtan érthető szó szerint is – kulcsfontosságú. Ha nem biztosít kellő stabilitást, akkor a megfelelő körülményeknek lőttek. És innentől kezdve gyűlnek a problémák.

Ha a hangszer billeg, ha nem áll kézre, ha a magasság vagy a távolság nem ideális, ha a tartás nem fix és megingathatatlan, akkor köznyelven szólva megette az egészet a fene. Akkor pont a lényeg veszik el.

Ennyi erővel akár ölben is lehetne tartani az ide-oda mozgó hangszert, ami így, ilyen formában mindenre tökéletesen alkalmas, csak játékra nem.

Száz szónak is egy a vége. A minőségi választás az egyetlen helyes út, ami ráadásul olyan befektetésnek is tekinthető, ami rövid- és hosszútávon egyformán megtérül.

Mire célszerű odafigyelni a paraméterek kiválasztásánál?

Mindenképpen az egyéni igényekre. Ezt azért hangsúlyozzuk ennyire, mert sokan hajlamosak abba az irányba menni, ami felé a példaképek haladnak, vagy amerre például a trend is tart.

Viszont arról sohasem ildomos megfeledkezni, hogy ezek az ösvények egyáltalán nem biztos, hogy kivétel nélkül mindenkinek megfelelnek. Úgyhogy jöjjenek az egyedi kritériumok, elvárások.

Nyilván minél stabilabb a szintetizátor állvány annál jobb. Egyúttal nagy előny a hordozhatóság szempontjából, ha összehajtogatható.

Ekkor érdemes fokozottan odafigyelni a hajlítások milyenségére, vagyis arra, hogy azokon a pontokon mennyire megerősített a rendszer, ahol összecsukható a szerkezet.

Az állítható magasság alap, viszont extra testmagasság esetén célszerű alaposan végignézni a kimaxolható lehetőségeket, így elkerülhetőek a kényelmetlenségek.

És ha már kényelmetlenségek. Az állványzat akkor tökéletes minden tekintetben, hogyha a szintetizátorozás élményéhez nagyban hozzájárul. Mégpedig pozitív értelemben.

Ha ez is rendben van, akkor amúgy természetesen jöhetnek a külső stílusjegyek, amiknek a kimunkálására alaposan rákoncentrálnak a gyártók. Kifejezetten egyedi variációkat is találni a felhozatalban, szóval nem érheti szó a ház elejét, már ami a sokoldalú választékot illeti.

Ez a fajta sokszínűség az árak tekintetében is megmutatkozik, tehát már csak ezért is jó ötlet alaposan és türelmesen végigzongorázni az egyes lehetőségeket. Ugyanis a különbségek igen jelentősek lehetnek.

A fentiek ismeretében nem is lehet kérdéses, hogy a tartozékok mekkora jelentőséggel bírnak.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.