Lakberendezés

Minimalista bútordarabok otthonodba

A minimalista megközelítés manapság nagyon elterjedt. Ez nem csak az építészetben mutatkozhat meg, hanem az élet más területein is például a lakberendezésben. Célja, hogy letisztult és egységes hatást keltsen. Ha neked is megtetszett ez az irány íme pár tanács, ami igazán jól fog jönni a cél elérésének érdekében.

A minimalizmus egy olyan irányvonal a belsőépítészetben ahol a terek egyszerűsítésére törekednek, a praktikusság növelésével. A formák letisztultak, a színek egyszerűek monokrómok. Semmiképp nem térnek el egymástól ezek a tulajdonságok, egységesen követik egymást, illetve hasonlítanak egymásra.

A nappali

A nappali nem egyszerű ebből a szempontból, mivel nagyon sok funkciója van ennek a szobának. Ezért is kell legfőképpen arra törekedni, hogy a minimalista jegyek mellett maximális praktikát érjünk el. Remek példa lehet egy letisztult, de még is sok rejtett vagy kevésbé szembetűnő fiókkal rendelkező asztal és komód kombinációja.

Ebben a kategóriában remek dohányzóasztalok közül választhatunk. Ezek az asztalok jól mutatnak, egyediek, valamint nagyon praktikusak. Egy ilyen asztal tehát könnyedén lehet nappalid középpontja. Ha vendégek jönnek, remekül funkcionál csemegés asztalként, de a család társas estélyének is helyet adhat.

Többségünk nappalijának egy fix elemet kell tartalmaznia, ez pedig a TV. Egyértelmű elem a család számára, a szórakoztatás kikapcsolódás szerves része, de sajnos sok helyet foglalhat főleg, ha extra méretű házimozink van.

Erre megoldás lehet egy modern tv állvány, amely segítségével a tv megfelelő helyre kerül, a kábeleit el tudjuk vezetni és rejteni mögötte. Mivel egy ilyen kábelhalmaz többnyire a minimalista dizájn ellentéte, nem beszélve arról, hogy veszélyes is lehet.

Továbbá el tudjuk benne és rajta rendezni minden szükséges média elemünket, legyen szó játékkonzolról médiaboxról, hangfalakról. Remek TV állványok állnak rendelkezésünkre az üzletek kínálatában, melyek minden színben méretben és formában megtalálhatóak.

A fentiek figyelembe vételével tehát nem lesz nehéz, hogy a minimalizmus jegyében egységesen a lakásunkhoz és bútorainkhoz illő darabokat találjunk.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Chonlatee42

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.