Lakberendezés

Mire figyeljünk a konyha- vagy étkezőszék kiválasztásakor?

Ha szeret a családjával vagy a barátaival elüldögélni az asztal mellett, akkor biztosan tudja, milyen fontos a konyha- vagy étkezőszékek kényelme.

A bútoráruházak kínálata talán túlságosan is bőséges, ezért a megfelelő modell kiválasztása nem is olyan egyszerű. Ha viszont szem előtt tartunk néhány fontos követelményt, a döntés lényegesen könnyebbé válik. Ezeket a szempontokat feltétlenül vegye figyelembe a vásárláskor.

A kényelmes étkezőszék mérete

Az első szempont kétségkívül a bútor mérete. Érdemes odafigyelnünk az ülőfelület szélességére, amely legalább 38 cm kell hogy legyen. A kényelmes karfás székek esetében ez a méret még nagyobb kell hogy legyen.

Ugyanilyen fontos a szék mélysége is: az optimális méret ez esetben 38–40 cm körüli. Fontos, hogy túl mély sem lehet a szék. A harmadik fontos tényező a magasság. Ebben az esetben az asztallap magasságát is figyelembe kell venni. A gyakorlatban a székek átlagos magassága kb. 45 cm.

Miből készüljön a konyha- vagy étkezőszék?

konyhaszékek készülhetnek fából, fémből, műanyagból, sőt, egy sereg más anyagból is. Melyik változatot érdemes választanunk? Sok függ attól, hogy milyen stílust kedvelünk igazán, bár a praktikus szempontok sem utolsók.

Jó példát jelentenek erre a kárpitozott székek, amelyek remekül megállják a helyüket az étkezőben, a konyhában viszont már kevésbé. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű. A konyhában a szövet egy egyszerű főzés alkalmával is könnyen bepiszkolódik.

Igaz, hogy a kárpitozott székek nagyon mutatósak és kényelmesek. Mégis sokkal jobb megoldás, ha a ritkábban használt étkezőbe kerülnek. A legjobb, ha a konyhában fa, fém vagy műanyag székeket használunk. Ezekről sokkal könnyebben eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, és közben a bútorban sem teszünk kárt.

Egy kényelmes konyha- vagy étkezőszék kiválasztása nem is olyan könnyű dolog, hiszen ilyenkor egy sor különböző tényezőt kell figyelembe venni. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a székek és az asztal megfelelő összhangban kell hogy álljanak egymással.

A megoldást egy bútorszett jelentheti, amely teljesen egységes stílusú és azonos színű asztalból és székekből áll. Ön melyik megoldást választja?

Kép forrása: Vidaxl.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.