Támogatott tartalom

Mire jó egy Apple TV?

Kezdjük az elején – de azért ne nagyon az elején! Szóval, a bibliai történet szerint Ádám és Éva bizony nagyon pórul járt az almával. Ők, mint végfelhasználók, megálltak egynél.

Ha ugrunk egy kicsit a történelemben, látható, hogy aki Steve Jobs almájába harap, annak annyira ízlik, hogy nem áll meg egy darabnál. Ha már egy Apple terméket birtokol valaki, akkor általában úgy rendezi be a lakást, hogy mindenütt ott terem az alma.

Egy iPhone a zsebben, egy iPad az asztalon, egy Mac a nappaliban, vagy akár AirPods a fülben. Bűn lenne korunk legmodernebb, piacvezető eszközeit használni? Annyira nem, hogy még a TV készülékünket is „elalmásíthatjuk”!

Az almás TV receptje

Hozzávalók:

  • 1 db tetszőleges méretű, (de azért minél nagyobb, annál jobb), HDMI porttal rendelkező tévé készülék. Egy szépet válasszunk a piacon, legyen HD, de még jobb, ha 4K HDR.
  • 1 db Apple TV
  • 1 db HDMI kábel
  • szélessávú internetkapcsolat

Az elkészítése végtelenül egyszerű, néhány lépésből megoldható. A HDMI kábellel összekötjük a TV készülékünket az Apple TV dobozával, majd csatlakoztatjuk az elektromos hálózatba, az Apple TV tápkábelén keresztül, ezután hozzáadjuk a vezetékes, vagy vezeték nélküli internet. Az Apple fiókunkba bejelentkezünk, és néhány beállítást elvégezve meg is vagyunk.

Miért jó ez nekünk?

homekit okosotthon eszközök

A fekete kis dobozkában koncentrálódik majd az összes Apple kütyünk, azaz kivetíthetjük az iPhone-t, az iPad-et sőt akár egy másik szobában lévő számítógépről is filmezhetünk a segítségével.

Az ingyenes Remote app segítségével könnyedén „távirányíthatjuk” az Apple Tv-t, kiválaszthatjuk például, hogy melyik streaming szolgáltatótól nézzük a TV-n a kedvenc sorozatainkat.

Ha a családi nyaralásról készült fotókkal akarjuk ismerőseinket elkápráztatni, akkor nem egy telefont, vagy egy tabletet kell körbeülniük. Ha pedig egy jó hangszóró is van a TV-re kötve, akkor indulhat a buli!

Ha még jobb hangtechnika van csatlakoztatva, akkor pedig akár a Dolby Atmos térhatású hangtornádójában fürödve is mozizhatunk! Ha pedig szeretnénk megőrizni környezetünk csendjét, ugyanakkor élvezni a házimozizást (mert például alszanak a gyerekek) csatlakoztassuk hozzá az AirPods-ot!

airpods fülhallgató

A szöveges keresőmezők (például a Netflixen) miatt szuper, ha billentyűzetként használjuk a telefonunkat, vagy a tabletet, a többi funkcióra viszont tökéletesen alkalmas az Apple TV saját távirányítója. Egy vékony, könnyű kis távirányító, ami sokkal több lehetőséget rejteget, mint amennyit elsőre gondolnánk!

Elem nem kell bele, egy Lightning kábellel tölthető, amit szintén tartalmaz a csomag. A használat intenzitásától függően akár 1-2 hónapig is bírja egy töltéssel. A távirányító legfőbb ereje azonban nem ebben rejlik. Bluetooth-on keresztül csatlakozik, ezért még csak a készülék felé sem kell fordítani.

Bizonyára megvan az az érzés, amikor komolyabb tornamutatványokat kell végezni, vagy szinte oda kell menni a TV-hez, hogy egy „hagyományos” távirányítóval irányítsuk. Na ezt elfelejthetjük, de infrás készülékünket, vagy erősítőnket is irányíthatjuk vele.

Ha olyan Apple TV modellt vásárolunk, melyhez giroszkópos távirányítót ad a gyártó, akkor a Wii-hez hasonlatos játékélményben lesz részünk. A játékokat iPad-ről, vagy iPhone-ról egyaránt irányíthatjuk. Ha pedig igazi játékkonzolos őrületre vágyunk, bármely Apple kompatibilis kontrollert csatlakoztathatjuk!

Az élet viszont sajnos nemcsak játékból, mozizásból, bulizásból áll, hanem időnként azért dolgozni is kell. Hogyan lehet hasznos egy szórakoztató médiabox a munkahelyen? Például úgy, hogy egy projektorhoz csatlakoztatjuk, és az iPadről tartjuk meg az Apple TV-n keresztül karrierünk legfontosabb prezentációját.

Az iPaden láthatjuk a következő diát, sőt, a saját jegyzeteinket, kommentjeinket is, amiket viszont nem lát a publikum! A készülék kicsi, könnyen hordozható, végtelenül egyszerűen használható. Sokoldalúságának csak a fantázia szab határt.

A HomeKit kompatibilis eszközök segítségével okosotthonunk vezérelhető akár az Apple TV-n keresztül is. Kapcsolgathatjuk az okoslámpákat, vagy akár a fűtést is feljebb tekerhetjük a fotelből!

A fejlődés nem áll meg, a legjobbakat is jobbá teszik!

A többi Apple termékhez hasonlóan, az Apple TV operációs rendszerét is folyamatosan frissítik, hogy kényelmesebb, és sokrétűbb legyen a használata. Az elérhető tartalom (játékok, appok, zenék, egyéb szolgáltatások) mennyisége pedig szinte percről-percre növekszik.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.