Támogatott tartalom

Mire kell figyelni a kutyák őrzésére szánt villanypásztor kiválasztása során?

A haszonállatok esetében bevált elektromos kerítések a kutyáknál is hasznosak, ráadásul lényegesen olcsóbb megoldást kínálnak, mint a hagyományos kerítések. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a kutyák őrzésére szánt villanypásztor kiválasztása során.

A kutyák esetében is hasznos megoldást nyújt a villanypásztor

Sok esetben gondot okoz, hogy a kutyák kiszöknek a kerítésen, vagy beszöknek olyan helyekre, amik zárva vannak tőlük. A problémára a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldást a villanypásztor telepítése jelenti.

kutyáknak szánt elektromos kerítés segítségével megakadályozható a szökés, valamint védhetőek olyan területek, mint például a virágoskert vagy a medence. Hogyan működik a villanypásztor? Feszültséget állít elő, amelynek köszönhetően a kerítéssel való érintkezés kellemetlen érzést eredményez.

Nem kell aggódni, hiszen ez nem veszélyes sem az állatokra, sem pedig az emberekre. Azonban az említett kellemetlen érzés elegendő ahhoz, hogy a házi kedvenc irányt váltson.

A villanypásztor számos előnnyel rendelkezik

A villanypásztor kiépítése nem igényel szaktudást, azok is hozzákezdhetnek a kiépítéséhez, akik nem rendelkeznek tapasztalattal ezen a téren. Költséghatékony és tökéletes megoldást kínál a hagyományos kerítés helyettesítésére. A kiépítéshez nincs szükség építési engedélyre és drága szerszámokra sem.

Mire érdemes figyelni a kutyák őrzésére szánt villanypásztor kiválasztása során?

A rövid szőrrel rendelkező ebek esetében elegendő a 1-2 joule erősségű impulzusgenerátor, míg a hosszabb szőrrel rendelkező kutyák esetében a 2-4 joule-os készülék az ideális választás. Továbbá szükség lesz 100 kiló alatti szakítószilárdságú villanypásztorzsinórra is.

Az ebek esetében háromsoros kerítésre van szükség. A kerítésnek a földtől számítva 10, 25 és 45 centi magasságban rögzített vezetékekből, zsinórokból ajánlott állnia.

Mindemellett arra kell még figyelni, hogy a vezetékeket tartó oszlopok körülbelül 5-6 méter távolságra legyenek egymástól. Napról napra egyre több helyen lehet villanypásztort vásárolni, azonban fontos tudni, hogy nem mindenhol ugyanaz a minőség kapható.

Mindenképpen olyan helyről érdemes vásárolni, ahol garanciát vállalnak a megbízható minőségre. Ilyen az www.agroelectro.hu oldal, ahol minden alkatrész beszerezhető, ami a komplett villanypásztorrendszer kiépítéséhez szükséges.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.