Lakberendezés

Mire kell odafigyelni a kanapé és a szekrény kiválasztása során?

A kanapé és a szekrény központi elemei a nappalinak, szóval érdemes körültekintőnek lenni a kiválasztásuk során. Annak érdekében, hogy egyszerűen meghozható legyen a döntés, mutatunk néhány szempontot, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Az ideális kanapé kiválasztása

kanapék közül választani nem egyszerű feladat. Legelőször azt kell meghatározni, hogy hova kerül a bútor. Ennek során azt is figyelembe kell venni, hogy hol helyezkednek el az ajtók, a fűtéscsövek és az ablakok.

Ha sikerült megtalálni a kanapé helyét, akkor pontosan le kell mérni. Továbbá érdemes a mért adatokra néhány centimétert ráhagyni, hogy semmiképp se legyen szűkös a hely a bútor számára. Ezután azt kell meghatározni, hogy milyen szerepet tölt majd be a kanapé.

Ezalatt azt értjük, hogy csak ülésre lesz használva, vagy pedig tárolásra és alvásra is. Az otthonokba többnyire a kihúzható változatok bizonyulnak jó választásnak, hiszen alvásra és tárolásra is egyaránt használhatóak. Azonban nem alkalmasak mindennapos alvásra, inkább vendégágyként érdemes ezeket a típusokat használni.

Ezt követően a formát kell kiválasztani, el kell dönteni, hogy egyenes vagy sarokkanapéra, esetleg U-alakú ülőgarnitúrára essen-e a választás. Ez minden esetben a rendelkezésre álló helytől és az egyéni igényektől függ.

A megfelelő szekrény kiválasztása

Napjainkban a szekrények választéka is rendkívül széles, szóval a választás nem egyszerű.  Elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy milyen elfoglaltságok vannak a helyiségben.

Ha például olvasás, akkor érdemes egy olvasósarkot kialakítani, és olyan szekrényt beszerezni, amelyben tárolhatóak a könyvek. Ha a filmnézés a gyakoribb elfoglaltság, akkor pedig a tévéállvány és a rajta elhelyezett nagyképernyős tévé tölti be a központi szerepet a helyiségben.

Ha a nappaliban kell tárolni a különféle ruhadarabokat, akkor egy tolóajtós gardróbszekrényt is érdemes beszerezni. A szekrény méretének kiválasztása során figyelembe kell venni a nappali alapterületének nagyságát.

Mindenképpen olyan változat mellett kell dönteni, amely nem teszi zsúfolttá a helyiséget. A formát, a színt és a stílust tekintve pedig arra kell ügyelni a szekrény kiválasztása során, hogy passzoljon a nappali többi berendezéséhez és a dekorációk stílusához.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Jodie Johnson

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.