Élet-Stílus

Mit ehet és mit nem fogszabályzóval a gyermekem?

Sikerült végre rászánni magad és meggyőzni gyermeked, hogy a fogszabályzó az ő érdeke és szüksége van rá? Szuper! Ezek után viszont még számos kétség szokott felmerülni, hogy most tulajdonképpen mit is ehet gyermekünk a fogszabályzóval és mit nem. A szabályok követése mindenki érdeke, így cikkünkben összeszedtünk néhány fontos információt!

Amikor gyermekünk fogszabályzót kap szükséges lesz az étkezési szokásos megreformálására. Kis erőfeszítés és odafigyelés viszont remek eredményt hozhat és számos kellemetlenségtől kímélhet meg mindkettőtöket a fogszabályozás ideje alatt. Nézzük miért érdemes változtatni a megszokott elemeken!

1. Védjük meg a fogszabályzót a sérülésektől

Az egyik legfontosabb, ami miatt figyelni kell rá, hogy mit eszik gyermekünk az a fogszabályzó épsége miatt van. A túl kemény vagy ragadós ételek elszakíthatják a fogszabályzót. Az ilyen törés általában nem is javítható és a levétel is fájdalmakkal jár. (Az extra költségekről már ne is beszéljünk)

2. A fogszabályozás feltétele utáni kellemetlenségek elkerülése

A fogszabályzó feltétele után minden bizonnyal pár napig fájdalmai lesznek gyermekünknek, hiszen a fogak éppen az új helyre állnak be. Ilyenkor, ha nem olyan ételt eszünk, amit meg kell rágni az nagy könnyebbség lesz. A levesek, joghurtok, turmixok mind jó választás lehet gyermekünk számára.

3. A fogak elszíneződésének kockázata

A magas cukortartalmú élelmiszerek és italok jelentősen hozzájárulnak a fogak romlásához és elszíneződéséhez. Lehetőleg a cukros üdítők ne legyenek a hétköznapok részei, inkább csak a víz!

+1: Az Invisalign fogszabályozás remek alternatíva

Az Invisalign fogszabályozás egy remek alternatíva lehet felnőtt és gyermek fogszabályozás esetén is. Ugyanis az Invisalign a hagyományos fogszabályzókkal ellentétben étkezésekhez akár kivehető is, így egy-egy ételt sokkal nagyobb biztonsággal ehetünk meg. Mindemellett szinte láthatatlan, így biztosan könnyebb lesz meggyőzni róla gyermeked, hogy nem is olyan rossz hordani fogszabályzót!

Minden felmerülő kérdés esetén konzultáljunk szakorvosunkkal!

Kép forrása: Fogaszat-pest.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.