Támogatott tartalom

Mit jelent a Michelin csillag? – Az ételkészítés mesterei hazánkban

Gasztroforradalom, fine dining, michelin csillagos étterem – gyakran halljuk ezeket a kifejezéseket, sokszor mégse tudjuk, hogy pontosan mit is jelentenek. Cikkünkben elmagyarázzuk, hogy mit takar a Michelin csillag és milyen éttermek, szellemiség található a jelölés mögött.

Kalauz a gasztronómia nagyjaihoz

A Michelin csillag egy olyan elismerés, amelyet a világ legelismertebb étteremkalauza, a Michelin Guide ad azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek kiemelkedő minőségű ételeket kínálnak.

A csillagozás nem csak a gasztronómiai szakma számára jelent egyfajta minőségi garanciát, hanem azon vendégeknek is, akiknek a keresései között megtalálható a „tasting menu Budapest”. Nekik a csillag azt jelzi, hogy az adott étteremben érdemes megállni és megkóstolni a konyha remekeit.

A Michelin hazánkban

Egy jó ideig a Michelin Budapest éttermeit jutalmazta csak csillaggal, de 2022-ben ez megváltozott. A Michelin Guide ekkor először értékelte a teljes magyar vendéglátóhely-kínálatot, és két vidéki étteremnek is sikerült Michelin csillagot szereznie.

tasting menü Budapest

Kép forrása: Salt Budapest Instagram oldala

A tatai Platán Gourmet Étterem és a budapesti Stand két-két csillagot kapott, míg az esztergomi 42 étterem, a budapesti Rumour, Babel, Borkonyha, Costes és Essência egy-egy csillagot.

Emellett a Michelin Guide a fenntarthatóság terén elért eredményeket is elismerte, és négy étteremnek adta meg a Zöld Csillagot, amelyek a SALT, a Stand, a Babel és az Essência voltak.

Hagyományos magyar konyha, Michelin csillaggal fűszerezve

Ha szeretnél egy igazi Michelin csillagos élményt átélni, akkor érdemes ellátogatnod a Királyi Pál utcában található SALT-ba. A SALT a hagyományos magyar konyha alapjaira épít, a séf, Tóth Szilárd konyhakertje és a vadon gyűjtött növények pedig rendkívül fontos szerepet játszanak az ételek elkészítésében.

A SALT degusztációs menüt kínál, amely komponenseiben a magyar gyökerek kerülnek előtérbe. A menü mellé borsort is választhatsz, így az ételek mellé a legjobb magyar borokat is megkóstolhatod. Ha pedig alkoholmentes frissítőkre vágysz, a SALT-nál különleges dzsúz válogatással készülnek a számodra.

Képek forrása: Salt Budapest Instagram oldala

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.