Háztartás

Mit jelent az, hogy a duguláselhárítás fix áras?

Árakkal dobálózni kockázatos mutatvány. Márpedig a szakmában elítélhető módon sokan tesznek így. Ígérgetnek, olyan összegeket mondanak be, amik abszolút nem valósak.

Aztán persze, amikor kiderül, hogy bizony a költségek finoman szólva nem azonosak az előre beharangozottakkal, akkor nem marad más, mint a csalódottság, az elkeseredés és persze a jogos düh.

Na ezért nem mindegy, hogy ki az, aki megkapja az ügyfelek bizalmát. Mert azt elég egyszer eljátszani, onnan már nincs visszaút!

Mit jelent a megbízhatóságon alapuló ügymenet?

Nem azt, hogyha adott egy dugulás, akkor rácsapunk a hasunkra és mondunk egy összeget. Ami aztán ki tudja miért a sokszorosára duzzad a végére. Ez tényleg nem más, mint szemfényvesztés.

Ugyanakkor a duguláselhárítás fix áron nem jelenti azt, hogy látatlanul, bemutatkozás után mondunk egy díjat, ami aztán onnantól kezdve megingathatatlan. Egyik sem megbízhatóságról és profizmusról árulkodik.

Az első lépés nyilván a telefonos egyeztetés. Ekkor mi megpróbáljuk elkérni az összes rendelkezésre álló adatot, információt. Ezekből már egészen jól körvonalazható a probléma, annak súlyossága, egyúttal a megoldási stratégiája.

Azaz nagyjából kikristályosodhat a kép, már ami a kifizetés nagyságát illeti. Ez az összeg kilencven százalékban fix. Viszont az tény, hogy szerelés közben adódhatnak váratlan fejlemények, helyzetek, ez az a tíz százalék, ami az árképzés változó, mozgó részét alkotja.

Az első beszélgetés alkalmával kirajzolódó kép annál pontosabb, minél több információ áll rendelkezésre. Nem mindegy az ingatlan típusa, kora, milyensége. Nem mellékes, hogy az adott gond mióta áll fenn, mennyire súlyos.

A terepre érkezés további felmerülő kérdésekre szolgálhat válasszal. Ezek fényében nevezhető az árképzés reálisnak és korrektnek. Lévén információk hiányában gyakorlatilag nincsen másról szó, mint hitegetésről.

A karbantartás előre is betervezhető?

Sőt tulajdonképpen pont ez a lényege. Az előre gondolkodás. A kapcsolat menüpont alatt minden elérhetőségünk megtalálható. A rendszeres ellenőriztetésben az a jó, hogy az időpont előre leegyeztethető. Vagyis nem kell várni, fixen, akár egy évre előre is helyükre kerülhetnek a naptárban a dátumok. De ez csak az egyik pozitívum.

A másik, és tulajdonképpen ez a fajsúlyos előny, hogy a folyamatos vizsgálódásnak hála a gócok még csíráikban elfojthatóak. Vagyis például a kezdődő dugulás könnyedén elhárítható még azelőtt, hogy totális beragadással végződne a történet.

Kevesen rakják össze a mozaikokat, s pont ezért hangsúlyozzuk ki, hogy ez, az első ránézésre „felesleges” kiadás valójában a megelőzés ára, aminek a tényleges értéke felbecsülhetetlen. Hogy miért?

Azért, mert így az akut gondok kialakulási esélye a minimálisra csökkenthető, ezzel együtt pedig a beavatkozás is egy az egyben kivédhető. Ami anyagilag jelentős pozitívum.

Több tízezer forint megspórolható ezzel a tudatos, előrelátó gondolkodással, aminek köszönhetően a vízhálózat egészsége tartósan, hosszú távon, fixen megőrizhető, mindenki legnagyobb örömére és elégedettségére!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.