Lakásfelújítás

Mit nevezünk gépi földmunkának és kinek lehet szüksége rá?

A különféle speciális gépekkel történő talajrendezési folyamatokat összefoglaló néven gépi földmunkáknak nevezzük.

Az építkezés folyamán történő házalap vagy pince kiásásától az elvadult területek kitakarításáig terjedő munkafolyamatok mind a gépi földmunkák alá tartoznak. Sőt manapság már az olyan kisebb munkák is felütötték a fejüket ezen a területen, mint a kertásás.

Kinek lehet szüksége rá?

Gyakorlatilag szinte bárkinek, aki komolyabb talajformázási folyamatokra készül. Legyen szó házépítésről vagy esetleg bontásról, a megfelelő munkagépek és gépkezelők elengedhetetlenek. Manapság pedig már akár a kertásás is könnyen elvégezhető megfelelő adapterrel felszerelt Bobcattal.

Magánszemélyként, ha már felépült családi háznál szeretnénk valamilyen átalakítást vagy földmunkát elvégeztetni, akkor a kisebb méretű Bobcatek közül éri meg választani. A hagyományos kotrók és markolók ugyanis akár tripla olyan nehezek is lehetnek, mint egy forgókotrós Bobcat.

Nem csak nagyon körülményes lesz a méretük miatt dolgozniuk a kertben, de komoly gondokat is okozhatnak. Egy átlagos méretű kotró óriási károkat tud okozni a gyepben. Ellenben egy Bobcat maximum kisteherautónyi keréknyomot hagy.

Milyen munkákhoz bérelhetünk Bobcatet?

A legkülönfélébb feladtatok ellátására alkalmasak a Bobcatek. Alapásásra, árokásásra vagy épp tereprendezésre is kiválóak. A legnagyobb előnyüket a méretük jelenti. Egy Bobcat nem foglal sok helyet, ezért már kész családi házak kertjében is könnyedén kivitelezhetőek vele a különféle munkák.

Az utólagos csatornaásás, a kertrendezés, a földterítés, a sávalapásás, a betonkeverés, illetve a halastó vagy a medencekiásás sem jelenthet problémát neki.

Hogy mikor érdemes Bobcat munkagépet bérelni? Ha mondjuk saját felhasználásra vetett kisebb méretű szántóföldünk van. Nagy segítséget jelenthet az fennálló takarmánymunkákhoz.

A nagyobb szántóföldeken ezeket nagy mezőgazdasági gépek végzik, viszont egy kisebb családi felhasználásra méretezett veteményesnél – például egy tökföldön – már tökéletesen elég lehet egy Bobcat is bizonyos műveletekhez.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.