Támogatott tartalom

Mit tehet a csendháborítás megelőzése érdekében?

A csendháborítás, még ha nem is olyan gyakran, de előforduló szabálysértés. A Polgári Törvénykönyv egyértelműen szabályozza, hogy mikor követünk el ilyen cselekményt: csendháborításnak minősül minden olyan tevékenység, aminek keretén belül az okozott zajjal másokat zavarunk.

Természetesen nem fognak minden esetben a szomszédok a rendőrséghez fordulni, amikor fúrunk vagy faragunk, esetleg a fiatalok hangosan szórakoznak, amennyiben viszont sorozatosan visszatérő nagy zajt csapunk, számíthatunk erre.

Megkülönböztetünk külső és belső hangforrást, amelyek különféle szabályozással bírnak, ahogy eltérő a különböző lakóöveszetek decibel szerinti regulája is.

A vidéki lakóövezetekben, zöldövezetekben, oktatási intézmények közelében, a városi szférában, illetve az egyes épületek lakóhelyiségeire is eltérő szabályozás vonatkozik a csendháborítás tekintetében.

Amennyiben előrelátóak vagyunk és tudjuk, hogy olyan tevékenységet fogunk végezni, amivel zavarjuk a szomszédok nyugalmát, szóljunk nekik előre, így biztosan elkerülhetjük, hogy csendháborításért felelni kelljen nekünk.

Lakberendezési magazin

A belsőépítészeti magazin olyan kiadvány, amely elsősorban a lakberendezéssel foglalkozik, nyomtatott formában vagy az interneten.

Általában a lakások belső tereit, a bútorokat, lakberendezési kiegészítőket, textíliákat és építészetet dokumentálják erősen stilizált vagy megrendezett módon. A kávézók, a történelmi otthonok, a környezetbarát életmód és az innovatív dizájn is szerepelhet a lakberendezési magazin lapjain.

Az egyes számok vagy kiadványok gyakran a belsőépítészet és a lakberendezés útmutatójaként szolgálnak, és az olvasóknak a legfrissebb design híreket és trendeket kínálják. A mai magazinokban szereplő kortárs otthonok gyakran belsőépítészek vagy lakberendezők által készített, erősen stilizált fotók.

A legtöbbször nem mutatják az embereket, csak a bútorokra és a belső térre koncentrálnak. Egyes lakberendezési magazinok olyan házakat mutatnak be, amelyek nincsenek megrendezve, hanem a ház elemeit úgy emelik ki, ahogy a lakó elhagyta őket.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.