Lakásfelújítás

Mivel kezdődjön a felújítás?

Beköszöntött a jó idő, amikor a festék is gyorsabban szárad, és a sokáig ragyogó napfény is támogatja a munkálatokat. Szóval kétségtelenül ütött a renoválás órája. Na igen, de túl a lelkesedésen, hogyan érdemes hozzáfogni?

Mindenekelőtt éljen a szakértelem!

Sokan hajlamosak belelkesedni mindenféle megalapozottság nélkül, ha a fürdőszoba felújítás szóba kerül. Mert hát az nem lehet olyan nagy kunszt! Az ismerősök, rokonok és szomszédok között akad legalább öt-hat legény, akik mindent képesek megcsinálni, mindenféle előképzettség nélkül.

S ezekből a példákból sokan merítenek erőt meg bátorságot. Igen ám, csak a leggyakrabban egy valami hiányzik ezekből a történetekből. Az igazság. Mindaddig, míg nincsen közszemlére téve az a bizonyos fürdő, ami barkácsolás útján készült el, addig bárki bármit állíthat róla.

Úgysem derül fény a valóságra. De azért maradjunk annyiban, hogy tíz ilyen szuper történetből legfeljebb egy az, ami nem hazugság. S akkor még erről sem derült ki, hogy pontosan milyen áron, milyen áldozatokkal készült el a remekmű.

Tehát az értesülések, hallomások helyett a legjobb döntés szakemberre bízni a kivitelezést. Innentől kezdve nincsenek váratlan, tervezhetetlen meglepetések és nincsen idegeskedés. Ez az, ami tényleg minden pénzt megér.

A tervezés periódusában is kifizetődő stratégia bevonni a kivitelezőt, mert így még ideje korán tisztázódhatnak a homályosabb részletek és minden a helyére kerülhet, félreértések és kényelmetlenségek helyett.

Az idő pénz?

Igen. Senki sem szereti, ha az idejével a tudtán kívül gazdálkodnak. Ezért aztán a renoválást is célszerű megállapodás útján beütemezni. A vízvezeték szerelő Budapest kerületeiben folyamatosan keresett, viszont az előre időpont egyeztetés mindig, minden esetben jó ötlet.

Ilyen módon garantáltan nem maradhatnak el a munkafolyamatok, nem csúszhat a kivitelezés és nem szólhat közbe a kapkodás, a sürgetés, a siettetés. Ráadásul a testi és lelki felkészülés is helyet kaphat a megrendelők életében, ami roppantul fontos fázis, mert kétségtelenül nagy lépés az újratervezés.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.