Lakberendezés

Modern stílus a lakásban

Az otthonunk kialakításánál érdemes olyan stílust választani, ami időtálló, és évek múlva is trendi lesz. Ilyen stílus például a minimalista vagy a modern stílus is.

A modern stílus körül sok az általános tévhit. Sokan gondolják, hogy a modern stílus jegyei folyamatosan változnak, hiszen ami pár éve még modern számított, az nem feltétlen az most is.

Ez azonban leginkább csak a technológiára igaz, a modern stílusjegyek pár év múlva is modern hatást fognak kölcsönözni az otthonunkba. Erre a stílusra leginkább a letisztultság és a praktikum jellemző.

A modern hangulatot nemcsak a nappaliban tudjuk kialakítani, hanem a lakás bármely helyiségében, legyen szó a konyháról, a hálóról vagy a fürdőszobáról. A modern stílust olyan lakásban is ki lehet alakítani, ahol kevés a hely, a szobák pedig picik.

A színek és az anyagok kombinálásával optikailag tágíthatjuk a teret, ezért ez a stílus nagyon is passzol, ha kis helyiségeket kell berendeznünk. Természetesen akkor is alkalmazható, ha bőven van hely, vagyis nagyobb helyiségekhez is illik ez az irányzat.

Milyen színeket és anyagokat használjunk, ha modern stílusra vágyunk?

A modern stílust sokan ösztönösen felismerik, hiszen egyszerű vonalak, letisztultság, frissesség jellemzi. A tér nincs telezsúfolva bútorral, ahogy a polcok sincsenek elhalmozva mindenféle csecsebecsével, csak olyan bútorok és dekorációk kerülnek a helyiségbe, melyeknek céljuk és funkciójuk van.

A színek tekintetében a szürke és a fehér dominálnak, illetve a bézs, a barna és krémszínek is jellemzőek. Mintázat tekintetében az egyes vonalak mellett a geometriai formák is használhatóak.

A helyiség kialakításnál a csupasz téglafalak, gerendák vagy csövek gyakorta látszódnak, de sokszor ezt téglafal vagy fahatású tapétával helyettesítik, amennyiben az eredeti szerkezet nem jeleníthető meg.

Az ablakokra általában nem kerül dekoráció, nincs függöny vagy bármi más, ami lefogná a kintről beáramló fényt. A természetese anyagok használata is jellemző a modern stílusirányzatra, mint a gyapjú, a fa, a fém vagy a bőr, de használhatunk szintetikus és mesterséges szöveteket is, mint az ekobőr.

Nemcsak az otthonunk lehet modern stílusú, hanem akár a szállásunk is

Pe-Ki Lux Apartman

Kép forrása: Pekiapartman.hu

Ha a modern stílust kedveljük, nem kell csak akkor élveznünk ezt az irányzatot, ha otthon vagyunk. Számos olyan szállás van, melynek a kialakításánál ezt az irányzatot követték, mint például a Pe-Ki Apartman Pétfürdő, ahol szintén a modern stílusjegyeket találunk a helyiségek kialakításánál. Ha itt szállunk meg, akkor a kényelmes szállással a modern hangulatot is megkaphatjuk.

Képek forrása: Pekiapartman.hu; Pexels.com

Forrás: Pekiapartman.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.