Támogatott tartalom

Montázs és vászonkép – mi a kapcsolat?

A vászonképek egyre népszerűbb lakásdekorációs tárgyak. Egyrészt kialakításuknak köszönhetően nagyon jól mutatnak bármilyen környezetben, másrészt ezekkel valóban személyessé varázsolhatjuk az ajándékozás pillanatait. Vannak azonban különleges esetek is, amikor több fotó kerül fel a vászonra, ezekből születik a montázs.

Te is szívesen látnál otthonod falán egy mutatós darabot? Akkor most tarts velem, hiszen ebben a cikkben mindent leírok, amit a montázsról tudni érdemes!

Ezért szeretjük a montázst

A montázs tulajdonképpen olyan módszer, amikor több képet visznek a vászonra és úgy nyomtatják ki az eredményt. Azért ajánlott mellette dönteni, mert még a rosszabb minőségű képekkel is dolgozhatunk, a nagyobb méretű fotók esetében ugyanis általában mindig nagy felbontású, minőségi képekre van szükség, ellenkező esetben az eredmény pixeles lesz. Most pedig lessük meg, hogyan készülnek a vaszonkep.hu montázsai!

A montázs kialakítása tehát igazán nagyszerű, s akár egy történetet is elmesélhetünk a segítségével, így különösen a családi pillanatok megörökítése elterjedt ebben a formában. Gyakorta megesik az is, hogy képtelenek vagyunk eldönteni, vajon melyik fotó lenne ideális a szeretteink számára, de montázs formájában akár egyszerre többet is tehetünk a falra.

Hogyan születik meg egy montázs?

A legjobb, ha profikra bízzuk a folyamatot. Nekünk elég csak e-mailben elküldeni a kiválasztott fotókat. Ezután kapunk egy, az eredményt részletesen bemutató látványtervet. Ekkor még módosíthatunk, ha szeretnénk, de amint rábólintunk, megkezdődik a munka.

Szerencsére vannak olyan montázs- és képszerkesztő oldalak, amelyeknek köszönhetően jó minőségű montázsokat tudunk összerakni, lementeni. Ezeken a felületeken rengeteg effekt és beállítás adott. Használjuk ezeket bátran!

Ezek a programok viszont akkor nem jöhetnek szóba, amikor van nagyjából 100 képünk. A szolgáltatóknak azonban rendelkezniük kell olyan szoftverekkel, amelyek még az ilyen komoly montázsokat is össze tudják rakni.

Milyen típusú montázsok léteznek?

A montázsok között sem csak egyféle létezik, s valójában az egyén ízlésén múlik, hogy milyen elrendezésű változatok kerülnek fel a falakra.

A rendezetlen montázs például a maga bohókás megjelenésével a káosz hatását kelti. Ezen ugyanis a képek egymáshoz viszonyítva szinte fordítva vannak, s ily módon árnyékot vetnek egymásra.

A rendezetlen montázs “formába is önthető”. Ilyenkor többnyire egy tetszőleges forma alakján belül (szív, szám stb.) “dobálják” össze a fotókat. Végül a polaroid kerettel ellátott változat esetében sokkal nagyobb kitakarással helyezkednek el a képek, szintén elforgatva.

A rendelés leadása előtt ajánlott alaposan átgondolni a méreteket, az igényeket. Biztosak vagyunk abban, hogy te is első látásra beleszeretsz majd a montázsba, ami aztán az otthonod különösen szép éke lesz.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.