Háztartás

Mosógéptisztítás gyorsan és egyszerűen!

A mosógép tisztítását időről időre el kell végezni, mert a használata során számos szennyeződés rakódik le, ami egyrészt nem szép látvány, másrészt a szaga sem kellemes.

Ez a művelet azonban nem kell, hogy akkora nyűg legyen, ugyanis gyorsan és egyszerűen is el lehet végezni, ráadásul költséges mosógéptisztító készítmények sem kellenek hozzá.

Mire lesz szükséged a mosógéptisztításhoz?

Mosógép ugyan még nagyanyáink idejébe nem nagyon volt, ám az ő módszereik a mosógép esetében is használhatóak. Ők már régen is tudták, hogy az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna és a víz csodákra képes, neked sem lesz most másra szükséged, csak ezekre a konyhában is megtalálható anyagokra. Egy szivacs vagy egy mikroszálas törlőkendő még jól jöhet, de másra nem is lesz szükség.

Így lesz tiszta és illatos a mosógép!

A mosógéptisztítás első lépése, hogy a gépet kihúzod a konnektorból. Ezután távolítsd el a mosószer adagolót, ha ez lehetséges, és egy szivacs segítségével alaposan tisztítsd meg.

Ha a szivacs túl nagy, használhatsz fogkefét is. Az ecetes vagy citromsavas vízzel töröld át a mosógép külsejét, ha csípi a kezedet a víz, akkor használj védőkesztyűt. Az így fellazított szennyeződést egy mikroszálas törlőkendővel könnyedén letörölheted.

Most már jöhet a mosógép belseje. A mosószer adagolóba kerüljön egy csésze szódabikarbónás víz, de akár tisztán mehet bele a szódabikarbóna is. A dobba önts ecetet vagy feloldott citromsavat, majd indítsd be a leghosszabb, legmagasabb hőfokú mosást.

Az ecet és a szódabikarbóna minden szennyeződést fellazít és eltüntet a mosógépből. Két mosás között egyébként érdemes nyitva tartani a mosógép ajtaját, hogy elkerüld a kellemetlen szagokat.

Kép forrása: Pexels.com


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.