Kert

Műanyag ágyásszegélyek – A rendezett kertért

Nortene ágyásszegélyek (más néven gyepszegély) lehetővé teszik a kertben a különböző területek kialakítását, leválasztását. Az ágyásszegély segít elválasztani például a füvet, mulcsot, követ egymástól.

Egy ágyásszegély segítségével jól elkülönített virág- vagy zöldségágyás mellett található gyep is könnyebben gondozható, szegélye jobban hozzáférhető, nem teszünk felesleges kárt benne.

Ágyásszegély nélkül ágyásaink jobban ki vannak téve az időjárás hatásainak is, lejtős terep esetében egy kiadós eső hatására könnyen elmosódhat kertünk arculata, így korábbi munkánk és gondoskodásunk is kárba vész.

Láthatjuk tehát, hogy a kerti ágyásszegély nemcsak látványossá teszi kertünket, de praktikai okok miatt is érdemes használni.

Nagyon könnyen telepíthető, metszőolló segítségével könnyen vágható.

Hogyan lehet telepíteni az ágyásszegélyt?

nortene border

Az ágyásszegély lerakása előtt a talajt elő kell készíteni a telepítés előtt. Gyomtalanítanunk kell a  területet, el kell egyengetni a talajt, úgy, hogy egyöntetű, sima felületet kapjunk.

A műanyag ágyásszegély telepítésének lépései

  • A talaj előkészítése után határozzuk meg az ágyásszegély nyomvonalát. Erre kiválóan alkalmas egy kihúzott zsinór, ami mentén egyenesen tudjuk telepíteni a kerti szegélyt
  • A talajt lazítsuk fel olyannyira, hogy az ágyásszegély tüskéi könnyedén bele tudjanak süllyedni. Fontos! A kemény talajba történő telepítés az ágyásszegély sérüléséhez vezethet!
  • Kezdjük el az ágyásszegély telepítését elemenként, egy gumikalapács segítségével. Haladjunk az ágyás egyik végétől a másik felé. A telepítéskor kialakíthatunk különböző formákat és íveket is.
  • Az ágyásszegély lerakása után tömörítsük be a földet egy erre alkalmas eszköz pl. fatuskó, vagy döngölő segítségével

Rugalmasságának köszönhetően a kert kialakításában változatos formai megoldást (egyenes, ívelt kör és ovális) biztosít.

Rögzítéséhez egyenes szakaszon 2-3 db, íves szegély esetén 3-6 db leszúró (FIXING PEG) szükséges méterenként. Műanyagból készül (polipropilén), fekete színű és ellenáll az UV sugárzásnak, így nem kell attól tartanunk, hogy pár év után darabjaira hullik.

A következő videóban röviden bemutatjuk a Nortene ágyásszegély telepítésének lépéseit.

Az ágyásszegélyt és a leütőszeget a ProfiGazda.hu oldalon is meg tudod vásárolni.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Kert

Comments are closed.