Gasztro

Muffin sütés – Egyszerűbb, mint gondolnánk

A muffin sütés valóban nem egy ördöngös feladat, így abban az esetben is megpróbálkozhatunk vele, ha egyébként nem mozgunk túl otthonosan a konyhában. Ha betartjuk az utasításokat, a sikeres eredmény, illetve az ínycsiklandozó falatok is előre borítékolhatók.

Egy lélegzetvételnyi kitérő: cupcake vs. muffin

Sokan nem tudják, de a népszerű finomság nemcsak a külső jegyei terén, de az elkészítésében is eltér a szintén kedvelt cupcake-től. Az utóbbit krémes bevonattal díszítik, és általában édes. Ezzel ellentétben a muffinon többnyire nincs díszítés, és az ízvilágában is változatosabb, ugyanis igény szerint készíthetjük édesen és sósan is.

A muffin sütés szabályai – a szükséges kellékek

A szóban forgó finomság elkészítéséhez speciális formát és sütőpapírt (muffin kapszlit) is be kell szereznünk. Ha az első muffin sütésünk előtt állunk, fontos, hogy legyen kéznél egy könnyen elkészíthető recept is.

A tökéletes alap muffin recept – gyors és finom

Mutatunk egy gyorsan és könnyen elkészíthető receptet, amely 12 darab muffin elkészítését eredményezi. Először keverjük össze a száraz hozzávalókat: 300 g lisztet, 120-150 g cukrot, 2 teáskanál sütőport és 1 csipetnyi sót. Ezután a nedves hozzávalók összekeverése következik: dolgozzunk össze 90-100 g vajat, 160 ml tejet, 2 nagy tojást és vanília aromát ízlés szerint.

Muffin sütés angol-módra

A fentiekben leírt alap muffin receptet kétféleképpen is elkészíthetjük. A 2 metódus közül vegyük górcső alá az egyszerűbbet, az „angol-módit”. Nincs is más dolgunk, csak kézzel összedolgozni az összetevőket, külön szeparálva a száraz hozzávalókat a nedvesektől.

A két masszát öntsük egybe, majd keverjük össze alaposan. Figyelem! A tésztát ne keverjük túl sok ideig. A „túlkevert” tészta nyúlós, és megvan rá az esély, hogy sütés után rágós, kemény lesz.

Néhány szóban a sütésről

Ha kész van a muffin tészta, megtölthetjük a kapszlikat. Ne feledjük, a muffinok a sütőben megnőnek, hagyjunk elég helyet nekik ehhez, és a kapszlikat körülbelül 80%-ig töltsük meg. A tésztát 190 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük, 18-20 percig.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Gasztro

Comments are closed.