Támogatott tartalom

Napelem rendszerek – minőség, engedélyek és garancia

A napelem rendszerek kiépítése komoly kiadást jelent egy-egy család számára, így nem meglepő, hogy egy ilyen befektetés esetén mindenki a legnagyobb körültekintéssel jár el. Éppen ezért érdemes minden részletre odafigyelni az engedélyektől a minőségen át a garanciáig.

A napelem rendszerek engedélyeztetése

Fontos információ a napelem rendszerek kapcsán, hogy a panelek beüzemeléséhez minden esetben szükséges a megfelelő engedélyek beszerzése. Ezzel kapcsolatban az illetékes áramszolgáltatónak kell érdeklődni, ám érdemes időben elindítani ezt a folyamatot, mert az átállás, a mérőóra csere és a hálózatra csatlakozás akár két – három hónapig is elhúzódhat.

Tehát hiába szerelteti be az ember tökéletesen a rendszert néhány nap alatt, engedélyek hiányában nem használhatja, így az ára is később térül meg és később is élvezhetjük mindezek előnyeit.

A minőségi termékek használata és egy szakember segítsége elengedhetetlen

napelem rendszerek

Aki napelem rendszerek kiépítését tervezi, az bizony az több évtizedes befektetésbe fog bele. Sok helyen lehet olvasni, hogy a telepítés ára hét – nyolc év alatt térül meg a tulajdonos számára. Ez az állítás azonban csak abban az esetben helytálló, ha körültekintő volt a tervezés és a kivitelezés egyaránt.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy egy szakértő és referenciákkal rendelkező csapatot bízzunk meg a munkával. Ők ki tudják számolni a napelemes rendszer adott épület kiszolgálásához szükséges teljesítményét, segítségükkel ideális helyet találhatunk a moduloknak és a kivitelezés pontossága miatt sem kell aggódnunk.

Ha ezek körül bármelyik feladatot nem megfelelően végeznek el, a megtérülési idő akár évekkel kitolódhat.

Ne feledkezzünk meg a garanciáról!

A napelem rendszerek esetében elképesztően hosszú távokról beszélünk a működésüket tekintve, hiszen évekkel, évtizedekkel a telepítés után is hiba nélkül kell működnie. Éppen ezért a kivitelező cég kiválasztásánál nem csak a referenciákat és a szakértelmet lényeges figyelembe venni, de a garanciális évek számát is.

Hiszen egy munkájában biztos, profi cég nem néhány év garanciát ad a felszerelt napelemes rendszerre, a napelemekre, valamint az inverterekre egyaránt. Így az épület tulajdonosának nincs más dolga, csak élvezni a napelemes rendszer előnyeit otthonában.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.