Lakásfelújítás

Napelemparkot tervezel? Válaszd a talajcsavart!

Ma már aligha lepődünk meg, ha a termőföldeken napelemparkokkal találkozunk, amelyek környezetbarát megoldást jelentenek arra, hogy folyamatosan energiát termeljenek a lakosság és a vállalatok számára. Ebben a cikkben elmondjuk, miért érdemes ezt a megújuló energiaforrást használni, s miért a talajcsavar alkalmazása a legjobb opció a tartószerkezetek rögzítésére.

A legfontosabb érvek a napelempark telepítése mellett

Energiatermelés helyben, kiszolgáltatottság nélkül

Az import áram ára és elérhetősége mindig bizonytalan. A napelemparkoknak köszönhetően azonban megszűnik ez a függőségi helyzet, hiszen segítségükkel a villamosenergia a fogyasztás helyszínén vagy annak közelében is megtermelhető, így az import áram iránti igény mérsékelhető vagy akár teljesen meg is szüntethető.

Költséghatékony megoldás vállalkozásoknak

Azok a vállalkozások, amelyek állattartással, növénytermesztéssel vagy más mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak, az elszabaduló energiaárak miatt egyre inkább rákényszerülnek, hogy befektessenek az energiaforrások előállításába, ha nyereségesek akarnak maradni.

A napelemek lehetővé teszik a rezsiköltségek jelentős mértékű csökkentését, illetve az energia tárolása is egyszerűen megoldható általuk.

Környezetbarát megoldás

Egyre inkább megkerülhetetlenné válik, hogy az energia-előállítás során is törekedjünk azokra a megoldásokra, amelyek környezetbarát módon, a lehető legkevesebb (vagy nulla) károsanyag-kibocsátással működtethetők. Ilyen például a napelem, amely amellett, hogy segít takarékoskodni a nem megújuló energiaforrásokkal, a környezetet sem szennyezi.

5 ok, amiért a talajcsavart válaszd a napelempark tartószerkezetének rögzítéséhez

Stabil alapot biztosít a talajcsavar a tartószerkezet számára.  A talajcsavarok telepítését követően a föld egyre tömörebbé válik, megadva ezzel a napelempark stabilitását. Ellentétben a betonalapozással és a cölöpök használatával a talajcsavarok használatát nem befolyásolja sem az időjárás, sem a talaj minősége.

Megbízható rögzítés bármilyen talajtípus esetén. Lazább szerkezetű vagy keményebb a talaj? A talajcsavar telepítésénél ennek nincs jelentősége, hiszen ugyanolyan stabilitás érhető el vele, akármilyen tulajdonságokkal rendelkező talajról van szó. Ráadásul a csavarok teherbírása is rendkívül nagy.

Villámgyors telepítés. Ha a napelemek rögzítését betonozással szeretnéd megoldani, magas költségekre és hosszú elkészülési időre kell számítanod. Ezzel szemben a csavarok gyorsan és egyszerűen telepíthetők, ráadásul az áruk is jóval kedvezőbb, mint a betonozásé. Ha gyors, olcsó és megbízható megoldásra vágysz, válaszd a talajcsavarokat az elavult technikák helyett!

A talajcsavarral nem nő a terület beépítettsége. Komoly gondok adódhatnak abból, ha valaki nem veszi figyelembe a helyi építési szabályzatban és rendezési tervben meghatározott maximális beépíthető terület nagyságát, és túllép a kereteken. Ha talajcsavarokat használsz, emiatt nem kell aggódnod, az építkezésed biztosan a szabályoknak megfelelően történik majd.

Környezetbarát. Már önmagában a napelemek telepítésével sokat teszel a környezet megóvásáért, ám ha talajcsavarral rögzíted a rendszert, akkor nem bolygatod meg a talajt és annak élővilágát, s nem szennyezed a környezetet sem (ellentétben a betonalap elkészítésével).

Melyik típusú talajcsavart válaszd a napelem rögzítéséhez?

Az ETF típusú talajcsavar lesz számodra az ideális. Mivel a napelemek mérete hatalmas, fontos, hogy nagy erős, nagy teherbírású csavarokat használj. Időtálló megoldást jelentenek a napelemek rögzítéséhez, nem mozdulnak el, s nem roncsolódnak, hiszen kimondottan ilyen volumenű igénybevételre tervezték őket.

Ha most tervezed a napelempark telepítését, válaszd a legbiztosabb, magas minőséget garantáló megoldást a rögzítéshez! Az ETF talajcsavar garantáltan nem fog csalódást okozni.  

Kép forrása: Ecotrex

Média partner: DLX MEDIA

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.